Peliitat toisen "big stealin" perässä

MESTIS / Ennakko
Kestääkö Peliitat TUTOn rynnistyksen?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Turussa väännetään lauantaina kolmatta kertaa neljän päivän sisällä playoff-kiekkoa, kun TUTO saa vastaansa väsyneen Peliitta-lauman. Turkulaisten onnistui tasoittaa ottelusarja perjantaina Heinolassa tehokkaamman viimeistelynsä turvin. Lauantain pelin voittanee paremmin perjantaisesta väännöstä palautunut joukkue.

Peliitat on näyttänyt epäilijöilleen, että pystyy pienemmätkin isompiaan kiusaamaan. Keskiviikkoinen voitto oli jo sensaatio, eikä heinolalaiset antaneet perjantainakaan TUTOlle mitään ilmaiseksi. Vaikka voitto lähtikin ansaitusti Turkuun, oli Peliitoillakin omat paikkansa ratkaista ottelu edukseen.

Peliittojen pelistä paistoi eilen suuren suuri väsymys keskiviikkoisen maratonottelun jäljiltä. Joukkue saapui Heinolaan vasta neljältä torstai aamuna, kun joidenkin pelaajien piti kiirehtiä heti aamutuimaan työelämän kiireisiin. Peliittojen murheena onkin tällä hetkellä rosterin kapeus. Turussa olisi oiva sauma peluuttaa tuoreita miehiä, mutta Matias Kuusisto on tällä hetkellä ainoa terve sopimuspelaaja, joka pystyy paikkaamaan väsyneitä joukkuetovereitaan. Jani Keinänen ei pelannut kokonaan perjantain mittelöä, mutta Petri Karjalaisen mukaan mistään vakavammasta ei ole kyse.

Maalilla Peliitat peluuttanee Rasmus Rinnettä. Joonas Kuuselan keskiviikkoinen uurastus näkyi auttamatta perjantai-iltana miehen torjuntatyöskentelyssä, ja Rinne tarjoaisi Kuuselalle ansaitun huilitauon turkulaisesta kiekkosateesta.

TUTOlla olisi myös hyvä sauma lepuuttaa tärkeimpiä pelureitaan. Maalille TUTOlla on mahdollisuus istuttaa edukseen esiintynyttä tsekkivahtiaan Tomas Kralia. Peräpäähän olisi esimerkiksi tarjolla Pasi Hirvosta, ja hyökkäykseen TPS-laina Joni Seinelää. Janne Öfverström on lauantaina edelleen pelikiellossa. Joukkueet tiedottavat kokoonpano muutoksista päivemmällä.

Ottelu 1: Kuuden erän verran kiekkoa Kupittaalla

Ottelu 2: Goljat haki kotietunsa takaisin

» Lähetä palautetta toimitukselle