Kärpät vei trillerin nimiinsä

Oulun Kärpät nousi niskalenkistä ja vei lopulta IFK:n alokasmaisen virheen jälkeen voiton jatkoajalla Juha-Pekka Haatajan päästyä ohjaamaan kiekon tyhjiin.
kommentti

IFK:n haaveet päästä neljässä ottelussa finaaliin kaatuivat veräjälle. Viidenteen otteluun muutosta olisi tultava
[lue lisää]

Kärpät venytti välieräsarjan voitollaan viiteen peliin, kun IFK onnistui sössimään 2-0 johtonsa, eikä onnistunut jatkoajalla käyttämään maalipaikkojaan. Kärpät sen sijaan pystyi maalintekoon kerran enemmän.

Latautunut Kärpät tulee kovaa

Kärpät oli hyvin latautunut ensimmäiseen erään ja painoi päälle ensimmäiset kymmenen minuuttia. Paljon parjattu Vladimir Machulda oli Kärppien taistelun ilmentymä. Hyvistäkään paikoista maaleja ei kuitenkaan syntynyt, vaan Kärppien ote alkoi hyytyä.

Kuitti Mikko Myllykosken korkeasta mailasta, joka tuomittiin kiinnipitämiseksi, tuli ajassa 18.41. Jere Karalahti heitti lerpun maalille ja Kim Hirschovits teki loistavaa maskia luistellen juuri heiton lähtiessä Niklas Bäkströmin editse. Loppuunmyyty Helsingin Jäähalli sai juhlia ja ensimmäiselle erätauolle mentiin IFK:n johtaessa.

IFK lisää johtoaan ja hyydyttää pelin

IFK meni 2-0 johtoon upean kuvion jälkeen. Pasi Saarinen nousi hyökkäyssiniviivan yli ja jakoi kiekon Turo Järviselle. Järvinen syötti maalille nousseelle Joonas Vihkolle, joka ohjasi kiekon verkoon.

kuvakooste

HIFK - Kärpät, ottelusarja katkolla
[katso kuvat]

IFK oli paikkansa vielä lisätä johtoaan, kun Toni Häppölän nosto kolahti ylärimaan. Tämän jälkeen IFK hyydytti pelin täysin ja Kärpillä oli ongelmia päästä punaviivan yli erän toisella puolikkaalla. Kerta kuitenkin riittää ja se kerta tuli Kärppien kannalta loistavaan aikaan.

Kaksikymmentä sekuntia erää oli pelaamatta, kun Mikko Lehtonen laukoi ja reboundin iski sisään Brett Lievers. IFK:lle tämä oli paha isku, sillä sen verran selkeästi erää se oli hallinnut. Kun kerran jää seisoville jaloille, niin sieltä on vaikeaa nousta.

-Psykologisesti paha maali tuli toisen erän loppuun, kertoi tilanteesta Hannu Aravirta.

Kolmanteen uljas Kärppä, alistunut IFK

Kokonaisuudessaan kolmatta erää hallitsi Kärpät, eikä IFK saanut aivan erän loppua lukuunottamatta luisteluaan kuntoon. IFK:n ykköskenttä joutui kovaan pyöritykseen ja Jussi Jokinen onnistui laukomaan kiekon muuten loisto-ottelun pelanneen Jan Lundellin seläntaakse. Kiekko tippui Lundellin kainalosta maaliin.

Oman mausteensa otteluun toi päätuomari Timo Favorin, jonka linjaa ei varsinaisesti ollut. Molemmat joukkueet alkoivat varsinaiset kahvamarkkinat, mutta erätauolla pillinsä hukannut Favorin ei tätä huomannut. Kun kymmentä kahvaa kohden nähtiin yksi taklaus, niin kaunista kolmannen erän kiekko ei ollut. Harmi sinänsä, sillä muuten ottelu oli melkoisen vauhdikasta ja nautittavaa jääkiekkoa parhaimmillaan.

Kärpät hiljentää Jäähallin

IFK tuli lennokkaalla asenteella jatkoajalle ja saikin luotua monta hyvää paikkaa Kärppä-maalille. Kärppien sielu oli kuitenkin Niklas Bäckström, joka heräsi parhaaseen mahdolliseen aikaan. Edes jatkoerän ainoalla ylivoimalla IFK ei pystynyt Bäckströmiä ohittamaan.