Lokakuinen viivytystaistelu päättyi Ässien voittoon

LIIGA / Raportti
Huhtasella oli jälleen tehokas ilta HPK:ta vastaan.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät ei suostunut taipumaan kotikentällään. HPK tarjosi sekavassa ottelussa todellisen haasteen Kai Raution suojattien taisteltua pimenevää kaamosta vastaan. Ottelu päättyi kuitenkin isäntien 3-1-voittoon.

Lokakuun sateinen tiistai-ilta harvoin sytyttää kiekkoilijoita ihan huippusuorituksiin. Isossamäessä tarjottiin paikalle vaivautuneelle yleisölle sekava mutta jännittävä Liiga-kamppailu. Henkilökohtaisten virheiden laskemiseen ei helmitaulu enää riitä.

- Peli ei ole rentoa. Yritys on kovaa, mutta sen seurauksena peli hajoaa ja tehdään paljon virheitä, mietiskeli Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

- Vieläkään ei oltu siinä, missä pitäisi, totesi Ässien hyökkääjä Tuomas Huhtanen.

Ässät naulasi selkeäksi tavoitteekseen kuuden joukkoon nousun runkosarjassa. Tavoitteen alkusoitto oli melko lupaava. Tyypilliseen tapaansa isäntäjoukkue loi karvauksellaan painetta HPK:n puolustusalueelle. Padan tehopakki Tommi Taimi pääsikin Niklas Hagmanin kiekonriiston jälkeen iskemään ottelun avausmaalin.

Pian tämän jälkeen Kerhokin sai kiekon maaliin. Tuomas Santavuoren harmiksi tilanne oli vihelletty paitsioksi viitisen sekuntia ennen maalin syntymistä.

Kotijoukkueen loukkaantumiskierre sekä helpotti että syveni. Kamil Kreps palasi pitkältä tauolta, mutta hyökkääjä Sami Lähteenmäki jätti kaukalon noin viiden minuutin jälkeen, eikä ässähyökkääjä enää palannut otteluun.

HPK sai kuitenkin tehtyä niin sanotun pukukoppimaalin noin puoli minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Jere Sallinen laukoi siniviivan tuntumasta, ja ässäkasvatti Juha Kiilholma ohjasi vedon ohi hyvin torjuneen Juuso Riksmanin.

Ässävahti nousi lähelle maalivahtien jäähypörssin kärkeä kahdella estämisjäähyllään. Konkari haki hieman liian aktiivisesti kontaktia ohiluisteleviin karvaajiin, ja niin Dragan Umicevic sai kahdesti istua jäähyaitiossa kärsimässä maalivahdin jäähyjä.

Toisessa päädyssä Frans Tuohimaa joutui venymään muutamaan komeaan torjuntaan. Paras paikka oli Eero Elolla, jonka ohjauksen maalin edestä Tuohimaa torjui vain vaivoin. Kumpikaan joukkue ei varsinaisesti luonut maalintekopaikkoja, mutta niitä syntyi kyllä henkilökohtaisten virheiden seurauksena. Molempien joukkueiden kiekollinen peli oli pääosin hallitsematonta.

- Itseluottamuksen kannalta oli tärkeää saada voitto näin puristamallakin, kertoi Huhtanen.

Kolmas erä toi sittenkin ratkaisun

Viime aikoina on porilaisten kotipeleissä usein tarvittu enemmän kuin 60 minuuttia ottelun ratkaisun hakemiseen. Nyt päätöserä toi kuin toikin ratkaisun.

Ottelun voittomaalin teki Petteri Lindbohm. Nuori lainapakki pääsi viimeistelemään Liiga-uransa avausosuman Sami Mutasen ja Huhtasen esityön jälkeen. Huhtanen pääsi vielä lopussa kaunistelemaan lukemia tyhjään HPK-maaliin.

- Minulla on ollut selkeä rooli, mitä pelata. En ole ottanut turhia paineita onnistumisista, ja sitä kautta niitä onnistumisia on sitten tullut. Ketjumuutokset eivät ole haitanneet minun peliäni, analysoi Huhtanen.

- Aiemmin kymmenen maalin kausi loi liian isot paineet. Aika työttömänä kiekkoilijana opetti arvostamaan sitä, kuinka hienoa on päästä pelaamaan ja vielä kotikaupungissani, pohti Ässien voimalaituri.

Ässävalmentajalla oli selkeä näkemys siitä, miten tästä jatketaan eteenpäin.

- Joka tapauksessa tässä mennään määritellyn tavoitteen kanssa nopeasti pelistä toiseen, tuli voitto tai tappio. Nyt seuraavaksi keskiviikkona pidetään vapaapäivä, päätti Virta.

» Lähetä palautetta toimitukselle