Taka-askeleita ottamassa

LIIGA / Ennakko
Teuvo Teräväiseltä odotetaan enemmän.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit ja JYP ovat molemmat aloittaneet liigakauden odotuksiin nähden alakanttiin. Kummassakin joukkueissa valmennus on pyrkinyt ajamaan sisään pelitavallisia muutoksia, mikä on tehnyt pelaamisesta väkinäistä. Jokerit palasi kiekollisen pelinsä osalta edelliskauden kuvioihin jo menneellä viikolla, JYP sen sijaan jatkaa edelleen muutoksen tiellä. Mutta kuinka kauan?

Kun joukkueurheilussa opetellaan uusia kuvioita, muuttuu peli usein oppimisprosessin aikana sekavampaan suuntaan. Näin on käynyt tämän kauden alussa Jokereille ja JYPille.

Jyväskylässä tuore päävalmentaja Marko Virtanen on pyrkinyt muuttamaan edeltäjiensä suosimaa suoraviivaista pelityyliä enemmän kiekkokontrollia suosivaksi. Tulokset ovat olleet toistaiseksi laihoja. Joukkueen peli on kaukana valmiista, ja erityisesti otteluiden alut ovat olleet JYPille vaikeita. Hurrikaanipaidat ovat hävinneet neljä edellistä otteluaan.

Jokereissa valmennus on pysynyt samana, mutta joukkue on silti käyttänyt paljon aikaa pelitavallisten muutosten läpikäymiseen.

– Peliä on yritetty vähän muuttaa, ja on haettu siihen paljon tavaraa. Harjoitusprosessi on kovasti ollut koko ajan päällä ja käynnissä, kertoi helsinkiläisten päävalmentaja Tomi Lämsä lauantain Ässät-voiton jälkeen.

Se lisäksi, että viime kauden runkosarjan voittajajoukkue on tuskaillut tehottomuuden kanssa, sen peliesitykset ovat alkukaudesta ailahdelleet. Menneellä viikolla valmennusjohto katsoi parhaaksi ottaa takapakkia.

– Tietyllä tapaa annoimme mennä, Lämsä myönsi.

– Videoiden kautta palasimme sellaiseen hyökkäyspelaamismuottiin, jota käytimme viime kaudella.

Monipuolisemmat avausvariaatiot tekivät joukkueen pelistä luontevampaa. Toisaalta löyhempi rakenne oli ehkä osasyyllinen siihen, että Ässät hallitsi lauantain ottelun keskimmäistä erää. Jokerien viisikko hajosi, ja kova karvaus pakotti joukkueen luopumaan kiekosta.

JYP pyrkii varmasti tiistaina rikkomaan kotijoukkueen peliä samalla kaavalla. Onkin mielenkiintoista nähdä, millä eväin Jokerit lähtee prässiä purkamaan – ja kääntäen: kuinka paljon JYP uskaltaa pitää kiekkoa.

Korpisalolle avausstartti

Jokerien kokoonpanoon tulee lauantaihin verrattuna ainakin yksi muutos. Joonas Korpisalo debytoi pääsarjatasolla viime marraskuussa Jyväskylässä, mutta tuolloin hän pelasi vain ottelun viimeisen vartin. Nyt nuorukaisella on edessään uran ensimmäinen aloitettu liigapeli.

Korpisalo oli alkukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta ehti menneellä viikolla hakea pelituntumaa Kiekko-Vantaan riveistä. Jokerien kauden ensimmäiset yksitoista liigaottelua on torjunut kanadalaisvahti Leland Irving.

Kotijoukkueen kenttäpelaajien rotaatiossa ylimääräisiksi jäivät viikonvaihteessa hyökkääjä Juhani Tyrväinen ja puolustaja Antti-Jussi Niemi. Tiistain pelaava kokoonpano selviää vasta ottelupäivänä.

JYP-maalilla jatkanee Tuomas Tarkki, joka on pelannut yhtä vaille kaikki joukkueensa ottelut. Loukkaantumisten vuoksi jyväskyläläisten riveistä ovat sivussa hyökkääjät Ramzi Abid, Jari Jääskeläinen ja Markus Poukkula.

Viimeksimainittu sai aivotärähdyksen joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, kun Jere Karalahti taklasi häntä keskialueella. JYP voitti ottelun kotihallissaan maalein 4–3. Karalahti sai tilanteen seurauksena neljän ottelun pelikiellon, jonka hän kärsi loppuun perjantaina.

Seuraa Heitä

Teuvo Teräväinen #86 | Chicago

Laitahyökkääjä

Kotijoukkueen ykkössentteri on kärsinyt laituriensa tehottomuudesta, mutta kaikkea sekään ei selitä. Liian vaikeat ratkaisut johtavat jatkuvasti kiekonmenetyksiin.

Markus Nenonen #29 | TPS

Laitahyökkääjä

Hanakka laukoja viimeisteli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kaksi maalia. Korpisalo saa olla tarkkana Nenosen pyssyn kanssa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 1 2 3
2.Jere Karalahti 0 2 2
3.Mikko Kousa 0 2 2
4.Teuvo Teräväinen 1 1 2
5.Nichlas Hardt 1 1 2
JYP M S P
1.Max Wärn 2 2 4
2.Ossi Louhivaara 1 3 4
3.Éric Perrin 1 3 4
4.Miika Lahti 3 0 3
5.Petr Hubacek 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle