90 vuotta JYP-kiekkoa - Ässät kovaan paikkaan

LIIGA / Ennakko
JYP-ikoni Ari-Pekka Siekkinen on illan juhlakalu.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
JYPin syyskausi huipentuu perjantaina 90-vuotisjuhlaotteluun Ässiä vastaan. Ottelussa on ainakin kotijoukkueella tavanomaista enemmän latausta, kun ottelussa nostetaan Ari-Pekka Siekkisen paita hallin kattoon.

Perjantai-illan kamppailuun Ässiä vastaan Marko Virtasen tuskin tarvitsee joukkuetta erikseen sytytellä. JYP juhlii ottelussa 90-vuotiasta seuraa, ja seremonioihin kuuluu myös pitkän linjan JYPiläisen ex-maalivahti Ari-Pekka Siekkisen paidan nostaminen hallin kattoon.

Siekkinen tahkosi urallaan 12 kautta Liigaa JYPin paidassa. Yhteensä mies esiintyi Suomen pääsarjatasolla yli 600 ottelussa ja voitti urallaan kolme mitalia. Valmentajana Siekkinen on toiminut nyt jo reilut kymmenen vuotta.

JYP lähtee juhlaotteluun ennakkosuosikkina. Vaikka peli ei vieläkään ole ollut 60 minuuttia valmiin näköistä, on joukkue kerännyt tasaisella tahdilla pisteitä. Viimeisestä viidestä ottelusta neljä on päättynyt voittoon.

Kotijoukkueen kannalta viime ottelun paras anti oli ehdottomasti Eric Perrinin herääminen. Varsinkin maalien valossa alkukauden varjojen mailla ollut Perrin iski TPS:n verkkoon kaksi maalia (2+1) ja kruunasi iltansa ratkaisemalla ottelun voittomaalikisassa.

Odotettavissa on, että ottelussa on täysi tupa, ja se siivittänee JYPin varsinkin ottelun alussa hurjaan vireeseen.

Porilainen hulluus on koetuksella

Ässät saapuu Jyväskylään neljän ottelun tappioputkessa. Tilanne ei kuitenkaan pelillisesti ole niin huono kuin viime aikojen tulokset antavat ymmärtää. Viime lauantaina Kärppiä vastaan Ässät oli niskan päällä 55 minuuttia. Tehottomuus maalipaikoissa käänsi pelin kuitenkin vastustajalle.

Ässien alkukauden syömähammas ovat olleet yksilöt. Lokakuun paras pistemies Niklas Hagman ja Sami Lähteenmäki ovat tehtailleet Ässien 61 maalista 23. Perjantain ottelussa Ässien on kyettävä hyödyntämään maalipaikat tehokkaasti, sillä niitä ei ole ennakkoon ajateltuna liikaa luvassa.

JYPille ottelua kääntää ennakkoon myös Ässien heikko vieraspelaaminen. Joukkue on voittanut 12 vierasottelustaan vain yhden, maalieron ollessa peräti 21 pykälää miinuksella.

Todennäköisesti Ässien riveissä debytoi 19-vuotias hyökkääjä Oskari Lehtinen. Yhden ottelun verran miesten pelejä Mestiksessä pelannut Lehtinen on esiintynyt junioreissa TUTOn, TPS:n ja Lukon paidassa.

Porilaiset saivat myös ikäviä uutisia, kun Kamil Kreps joutui palaamaan kolhujen takia kesken vieraspelikiertueen Poriin, eikä esiinny Jyväskylässä.

Seuraa Heitä

Ziga Jeglic # |

Oikea laitahyökkääjä

Jeglic pelasi keskiviikkona ehdottomasti parhaan ottelunsa ässänutussa. Joko osuu pitkästä aikaa maalitolppien väliin JYPiä vastaan?

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

90-vuotisjuhlaottelu, kapteenin C-kirjain, täysi tupa ja viime pelin onnistumiset. Siinä keitos, jolla Perrin on vaarallinen koko illan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 4 3 7
2.Kristian Näkyvä 2 3 5
3.Max Wärn 2 3 5
4.Markus Nenonen 1 3 4
5.Mikko Salmio 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle