Kääntyikö KalPan suunta?

LIIGA / Ennakko
KalPa-fanit odottavat pitkästä aikaa positiivisempia ilmettä kotijoukkueelta.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Onnistuneen Länsirannikon kiertueen jälkeen KalPalla mahdollisuus jatkaa positiivisessa nousukiidossa. Tappara puolestaan pyrkii vahvistamaan paikkaansa sarjataulukon kärkipäässä.

Katastrofaalisesti kautensa avannut KalPa haki maajoukkuetauon jälkeen Porista täyden pistepotin Ässien kustannuksella. Heti perään kuopiolaiset saivat Raumalta pisteen jatkoaikatappiosta Lukolta.

Suurissa ongelmissa painivan KalPan organisaatiossa odotetaan kädet ristissä, että kotijoukkue onnistuisi pitkästä aikaa myös Niiralan montussa. Savolaiset ovat olleet toistaiseksi surkein kotijoukkue Liigassa.

Yleisökadosta kärsinyt KalPa saaneekin kauden ensimmäistä kertaa yli 4000 katsojaa paikan päälle. Alennetut lipunhinnat ja fanien kanssa yhdessä organisoitu kampanja ovat saaneet savolaisseuran "hyvän päivän fanitkin" hereille.

Tappara on saanut täyden pistepotin kahdessa viimeisessä kamppailustaan. Hämäläisseurojen välisissä selvittelyissä Ilves ja HPK joutuivat taipumaan kirvesrintojen käsittelyssä. Tappara onnistui kahdella voitolla katkaisemaan orastavan tappioputkensa.

Tasaisesti pelannut Tappara on toisena tasaisessa sarjataulukossa. Huikeassa voittoputkessa kiitävä Kärpät on tehnyt vähän hajurakoa muihin kärjessä, mutta tamperelaiset ovat joka tapauksessa onnistuneet hankkimaan hivenen eroa suoraan pudotuspelipaikan oikeuttavaan rajaan.

Molempien joukkueiden vahvuudet ovat tarkassa puolustuspelaamisessa. Heikosta sarjatilanteestaan huolimatta KalPan toimivin osa-alue kuluvalla kaudella on ollut puolustuspelaaminen.

Tappara on kahdessa viimeisessä kamppailussaan päästänyt vain yhden maalin. Tamperelaisten maalilla Juha Metsola on ollut vakuuttavassa vireessä. Kuopiossa tuskin nähdään tälläkään kertaa suurta maali-ilottelua.

Kuopiolaisten katseet maalinteossa ovat suunnattu suurimmaksi osaksi kärkiketjuihin. Ykkössentteri Jukka Voutilainen osaa maalinteon taian, mutta kaipaa taustatukea myö muilta. Kakkosketjussa slovakkikonkari Rastislav Pavlikovskyn odotettaan ruokkivan Artturi Lehkosta Sami Kapasta parempaan vireeseen.

Tamperelaisten tehokkain pelaaja alkukaudesta on ollut Olli Palola. Tapparan kolmikolta Palola, Jan-Mikael Järvinen ja Pekka Jormakka voi odottaa vauhdikkaita esityksiä Niiralan montun tilavasta kaukalosta.

Molemmat joukkueet lähtevät kamppailuun melko terveellä joukkueella. KalPalta riveistä puuttuvat loppukauden sivussa oleva Luke Pither, sekä tärkeä alivoimapelaaja Jyri Junnila. Tapparalta sivussa on laitahyökkääjä Elmeri Kaksonen.

Seuraa Heitä

Kalle Kerman #21 |

Laitahyökkääjä

Loukkaantumiset ovat kiusanneet konkarin kautta. Ykköskentässä Jukka Voutilaisen ja Janne Kolehmaisen kanssa näytön paikka.

Jarkko Malinen #21 |

Keskushyökkääjä

KalPa-kasvatti kävi pitkän tien ennen kuin vakiinnutti pelipaikkansa Liigassa. Pelaa nöyräsi puolustuspelin kautta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Kalle Kerman 2 2 4
2.Artturi Lehkonen 1 2 3
3.Jukka Voutilainen 2 1 3
4.Miika Koivisto 0 2 2
5.Jasse Ikonen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle