Ässien kantti kesti tappioputken katkaisemiseen

Tuttu kaksikko johdatti Ässät voittoon.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Perjantai-illan huuma oli kaukana Jyväskylän Hippoksella, kun toisistaan mittaa ottivat JYP ja Ässät. Viime aikoina molempien joukkueiden otteet ovat tuloksellisesti olleet heikkoja, joka näkyi kentällä karulla kädellä. Erittäin sekavan 60-minuuttisen jälkeen Ässät nappasivat täydet kolme pistettä lukemin 1-2. Samalla porilaiset katkaisivat kahdeksan ottelun tappioputkensa.

Monet uskoivat JYPin liitävän voittoon Markus Poukkulan vietyä JYPin 1−0-johtoon toisen erän alussa. Maalin jälkeen isäntien peli suli täysin käsiin, ja Ässät käyttivät sen hyväkseen.

− Toiseen erään saatiin maali, jonka jälkeen takki tyhjeni täysin. Kaveri kuittasi heti seuraavaan vaihtoon, valitteli Marko Virtanen.

Ässät oli hävinnyt kahdeksan ottelua putkeen ennen illan kamppailua Jyväskylässä, mutta Pekka Virta oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen jo aiemmissa otteluissa.

− Fakta on se, että ei se peli ole meillä kaukana ollut tappio-peleissäkään siitä voittavasta kiekosta, vaikka tänään olikin meiltä paras esitys.

Sekavan mittelön alkusoitto

Ottelun alusta alkaen molempien joukkueiden otteista huokui huolimattomuus. Tappiot olivat kolhaissetet sekä isäntien että vieraiden itseluottamusta, joka näkyi kentällä sekavuutena. Joukkueiden yritys oli erittäin kovaa, mutta kumpikaan ei onnistunut saamaan aikaan pitkiä painostusjaksoja vastustajan päätyyn.

Ensimmäisen erän paras paikka siunaantuikin puolivahingossa isäntien Jani Tuppuraiselle, jonka ujutus puolittaisesta läpiajosta osui tolppaan. Ässien valonpilkahduksista hyökkäyspäässä vastasivat tutut miehet, kun ainoat vaaranpaikat JYPin päätyyn saivat aikaan Niklas Hagman ja Dragan Umicevic.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen erän alussa. Sairastuvalta palanneet Anssi Löfman ja Poukkula karvasivat kiekon huolimattomasti pelanneilta Ässien puolustajilta, ja Poukkula pääsi laukomaan kiekon Juuso Riksmanin vartioiman maalin yläkulmaan.

Heti seuraavassa vaihdossa Ässät kuitenkin nousi rinnalle. Hagman nappasi kiekon JYPin maalin takana, jonka jälkeen Umicevic pääsi vapaasti lyömään kiekon Tuomas Tarkin selän taakse. Umicevic oli jäänyt vapaaksi maalinedustalle JYP-puolustuksen totaalisen uinahduksen jäljiltä. JYP-luotsi Virtanen oli ihmeissään suojattiensa otteista.

− Iso mysteeri, mitä tapahtui. Vajaavaisen porukan taisteleva luonne aiemmista otteluista oli täysin kateissa, kun pisteistä alettiin vääntää.

Ässien kantti kesti

Kolmannen erän alussa Ässät iskivät kiekon maalin, kun useimmat katsojat hakivat vielä paikkaansa. Asialla oli jälleen tuttu kaksikko, kun täysin pitelemättömäksi osoittautunut Ässien luottotutkapari iski kiekon maaliin. Tällä kertaa maalintekijäksi nimettiin Hagman hänen ohjattua kiekon maaliin onnekkaasti.

Ässien johtomaali lamaannutti JYPin täysin. Ässien keskityttyä vain puolustamaan johtoaan JYPillä oli vaikeuksia saada edes kontrolloituja hyökkäyksiä porilaisten päätyyn. Erityisesti Ässien aggressiivinen puolustusalueen pelaaminen tuotti JYPille harmaita hiuksia, kun kaikki laukaukaukset jäivät ässäpelaajien jalkoihin.

− Puolustuspelaamiseen voi olla erittäin tyytyväinen, sillähän näitä otteluita loppujen lopuksi voitetaan. Uhrautuminen ja sitoutuminen oli erittäin hyvää. Isompi voitto kuin pelkästään kolme pistettä, kiitteli Virta.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran jo huomenna. JYP matkustaa Kuopioon paikallisvastustaja KalPan vieraaksi, kun taas Ässät isännöivät Satakunnan derbyssä Rauman Lukkoa.