Seitsemän vuoden kirous ei katkennut

Miika Lahti onnistui katkaisemaan maalittoman putkensa.
Kuva © Eriikka Hienola
Ilves lähti parantamaan synkkää historiaansa Jyväskylän Hippoksella ilman suurinta tähteään Michael Kerästä. Tamperelaisten työmoraali ei ollut riittävällä tasolla seitsemän vuoden voitottoman putken katkaisemiseen, joten JYP nappasi tärkeät kolme pistettä lukemin 4-2.

3800-päinen yleisö todisti sekavaa jääkiekko-ottelua, josta ei tiukkoja tilanteita puuttunut. Ilves saapui Jyväskylään viiden ottelun voittoputkessa, joka siivittikin vierailijat jo varhaisessa vaiheessa johtoon. Johto ei kuitenkaan kestänyt, sillä JYP nappasi pisteet pirteällä esityksellä.

− Meillä oli hyvät pelit alla joka tasolla, enkä voi olla tähänkään pettynyt. Tiedettiin JYPin tulevan kovaa päälle, mutta emme pystyneet vastaamaan JYPin paineeseen. Emme pystyneet luistelemaan tarpeeksi täyttä 60-minuuttista, tiivisti Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola.

− Ottelun alla olin erittäin luottavaisin mielin. Me pääsimme heti oikeaan rytmiin niin henkisesti kuin fyysisesti. Meidän erittäin hyvällä liikkeellä onnistuttiin tuottamaan vastustajalle runsaasti jäähyjä, myhäili JYP-luotsi Marko Virtanen.

Kolppanen Ilveksen tukipilarina

Ensimmäisen erän alussa Ilves painoi kovaa JYPin päätyyn. Isäntien otteista näkyi pelaamattomuus, sillä puolustusalueella tuli runsaasti virheitä. Ilves siirtyikin ottelussa johtoon Antti Kangasniemen maalilla.

Erän edetessä JYP sai homman juonesta kiinni. Jyväskyläläisten tiivis karvauspelaaminen ja erinomainen liike tuottivat Ilveksen puolustajille runsaasti ongelmia. JYP pääsikin tasoittamaan ottelun ensimmäisen erän lopulla ylivoimalla, kun Eric Perrinin onnekas heitto päätyi maaliin. Kotijoukkueella oli paikat ratkaista ottelu jo avauserässä, mutta Ville Kolppanen piti Ilveksen pystyssä.

− Kyllä saatiin Kolppasta kiittää 1-1-tilanteesta ensimmäisen erän jälkeen. Meidän matematiikan mukaan maalipaikat meni vastustajalle 15-3, kiitteli Tuokkola.

Toisen erän alussa JYP näytti karkaavan omille teilleen, kun Jani Tuppurainen siirsi kotijoukkueen 2-1-johtoon maalinedustalta. Maalia seurasi kuitenkin pitkä ja sekava vaihe, jonka aikana Ilves oli ohuelti niskan päällä. Ilveksen nopeat vastahyökkäykset olivat alati vaarallisia, mutta Tuomas Tarkki onnistui pitämään maalinsa suojattuna.

Lähimpänä tasoitusta oli Tommi Välimaa, joka pääsi karkaamaan läpiajoon JYPin pelatessa ylivoimalla. Tilannetta selviteltiin pitkään videotuomareiden avulla, mutta tamperelaisten tasoitus jäi saamatta. Erän lopulla JYP pääsi yrittämään ottelun ratkaisua vielä kahden miehen ylivoimalla, mutta muuten suoraviivaisesti esiintyneen ylivoiman otteista puuttui maalinteon nälkä. JYP-luotsi Virtasen sanoin ylivoima meni "hieno-helma -hommiksi".

− Toisessa erässä päästiin hyvin peliin kiinni, mutta JYP oli äärimmäisen vahva ja luisteleva.

− Erän lopulla kaaduttiin hölmöihin jäähyihin. Toisen erän alussa kavensimme peluutusta kolmeen kentälliseen, joten sekin alkoi ehkä jo siinä näkyä, sanoi Tuokkola.

Kolmannen erän alussa JYP onnistui karkaamaan jo 4-1-johtoon Miika Lahden ja Markus Nenosen maaleilla. Maalien jälkeen ote siirtyi Ilvekselle, joka onnistui luomaan pitkiä pyörityksiä hurrikaaninuttujen päätyyn.

Jiri Veistola onnistuikin kaventamaan lukemat 4-2:een terävän vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta se ei vierailijoille riittänyt. JYP onnistui puolustamaan tiiviisti ja pitämään Ilveksen parhailta maalipaikoilta poissa.

− Siihen kolmanteen erään sattui pieni kauneusvirhe, kun päästettiin Ilves mukaan peliin. Meidän olisi vaan pitänyt olla tylympiä siinä kohtaa ja pätkiä ottelu, kun meillä siihen paikat oli, valitteli Virtanen.

JYPin urakka jatkuu huomenna, kun matka jatkuu Espooseen Bluesin vieraaksi. Ilveksen seuraava ottelu on tiistaina, kun Hakametsään vieraaksi saapuu HIFK.