Jokerit teräväisempi perjantai-illassa

Riku Hahl voitti kaksinkamppailussa isokokoisemman Olli Malmivaaran ja teki voittomaalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kauden kolme aiempaa keskinäistä ottelua hävinnyt Jokerit ei antanut Bluesille neljättä voittoa, vaan nappasi 4−3-voiton. Kotijoukkue otti johtoaseman jo ensimmäisessä erässä, eikä luopunut siitä, vaikka Blues nousi kolmeen otteeseen maalin päähän.

− Tiedettiin, että Blues on ollut vaikea vastus. Kopissa käytiin läpi, että pitää pelata niin, etteivät pisteet ole 12-0, Jokereiden voittomaalin viimeistellyt Riku Hahl totesi.

Teuvo Teräväinen teki paluun Liiga-kaukaloihin kultajuhliin päättyneiden nuorten MM-kisojen jälkeen. Kisojen tuoma itseluottamus näkyi hyökkääjän otteissa, ja illan saldo oli kolme syöttöpistettä.

Teräväisen pelisilmä näkyi erityisesti voittomaalissa, jossa hän tarjosi maalin eteen kiekon Hahlille. Kokenut hyökkääjä voitti mailakamppailussa Blues-puolustaja Olli Malmivaaran ja suuntasi kiekon ohi Jani Niemisen.

− Hän [Teräväinen] sanoi, että koita jossain vaiheessa päästä vapaaksi, Hahl kommentoi maaliaan.

− Teräväinen toi sitä, mitä kaikki ovat viime aikoina kirjoittaneet. Näppäryyttä hyökkäyspäähän. On kuitenkin kova turnaus takana, joten ei odoteta häneltä liikoja.

Myös Jokereiden toinen ja kolmas maali syntyivät Teräväisen syötöstä. Ensin hän jätti kiekon tarjottimelle Nichlas Hardtille. Kolmas maali oli enemmän hyvin tilanteen malttaneen Jani Ridan ansiota, kun hän odotti heittäytyneen Blues-puolustajan Mikko Kuukan liukuvan tilanteesta ohi.

Ensimmäisessä erässä Jokerit hallitsi peliä onnistuen kerran. Ladislav Nagy katkaisi Eetu Pöystin syötön ja nosti kiekon rystyltä maalin kattoon. Toisessa ja kolmannessa erässä Blues hallitsi peliä, mutta maalit menivät niiden aikana tasan. Jokerit karkasi aina kahden maalin johtoon, ennen kuin Pöysti, Philip McRae ja Siim Liivik vuorollaan kavensivat tilanteen.

− Ensimmäiseen erään en missään nimessä ole tyytyväinen. Sen jälkeen loimme tarvittavan määrän maalipaikkoja pelin voittamiseen. Maalipaikat eivät kuitenkaan ratkaise, vaan maalit, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho totesi.

Kaksi Bluesin osumista syntyi ylivoimalla ja kolmas joukkueen pelatessa kuudella viittä vastaan.

− Viidellä viittä vastaan peli on usein melkoista vääntämistä. Ylivoimat ovat tärkeitä, Hahl totesi.

Jokerit on pelannut nyt uuden päävalmentajansa Tomek Valtosen johdolla seitsemän ottelua, joista se on ottanut 14 pistettä.

− Pyrimme kääntämään peliä nopeammin ja olemme siinä onnistuneetkin. Pelasimme omaa peliä ja sitä kautta saatiin muutama maali.