KalPa putosi Jokerien kyydistä jo avauserässä

LIIGA / Raportti
Jokerien 2–0-maali oli KalPalle jo liikaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kuittasi tiistaina kolme sarjapistettä helposti, kun KalPa kävi Helsingissä pelailemassa. Kotijoukkueen tehokkuus ottelun avauserässä musersi henkisesti heikon kuopiolaisryhmän, jonka otteista paistoi kauas, ettei joukkue usko enää itsekään pudotuspelisaumoihinsa.

Tiistai-illan liigaottelu Jokerien ja KalPan välillä ratkesi yhdeksässä minuutissa. Kun kotijoukkue teki toisen maalinsa, oli kuopiolaiset lyöty.

KalPan esitys oli kautta linjan tuskainen, hengetön ja jopa alistunut. Helpotkin syötöt menivät ohi maalistaan tai jäivät matkalle, puolustuspäässä merkkauspeli rakoili, ja hyökkäykset suuntautuivat maalin sijaan kohti kaukalon kulmia.

Kun maalivahti Antti Orellekaan ei sattunut paras päivä, jäi Savoon viemisiksi lähinnä pahaa mieltä.

– Tämä peli varmaan olisi ollut vähän eri tyyppinen, jos emme olisi heti alkuun olleet kolmea maalia perässä, pohti vierasjoukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen.

Kaksi erää pelailua

Ore teki avauserän jälkeen tilaa Pekka Tuokkolalle, joka pystyi pitämään lukemat vierasjoukkueen kannalta kunniallisina. Laukkasen mukaan joukkueen valmistaminen ottelun toiseen erään oli haastavaa. Hän oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen pelimoraaliin.

– Aika iso vaara tänään oli, että olisi siinä hetkessä ja tilanteessa ihan päästetty pelistä irti, Laukkanen myönsi.

– 3–0 ensimmäiseen erään, niin kyllähän sen tietää, etteivät tuolla pelaajilla serpentiinit lennä.

Kolmen maalin johtoasemassa myös Jokerien peli puuroutui pahasti, joten kaksi jälkimmäistä erää lähinnä pelailtiin pois.

Jokerit tehokas ylivoimalla

Laukkasta harmitti, että hänen joukkueensa päästi vastustajan pelaamaan runsaasti ylivoimaa, vaikka sen vaarallisuus oli tiedossa.

– Aika lailla painotettiin, että jäähyllä ei hirveästi kannattaisi istua. Se kyllä tuli tuossa selväksi, valmentaja puhisi.

– Meillä on AV toiminut ihan hyvin, ja se toimi tänäänkin ajoittain, mutta kolmannessa erässä heidän taitonsa oli näkyvissä.

Jokerit teki viidestä maalistaan neljä ylivoimalla, kaksi niistä juuri päätöserässä. Tosin vain ottelun viimeinen maali oli varsinaisen pakkopelin tuotos.

» Lähetä palautetta toimitukselle