KalPa kiusaamaan Jokereita

LIIGA / Ennakko
KalPa on kukistanut tällä kaudella Jokerit kahdesti kotihallissaan.
Kuva © Teemu Soini
Jokerit tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, että suora puolivälieräpaikka pysyisi sen hyppysissä. KalPan kausi puolestaan päättyy kaikella todennäköisyydellä runkosarjaan, mutta vielä kuopiolaiset voivat ainakin panna kapuloita muiden joukkueiden rattaisiin.

Kuntokäyrät

KalPan pudotuspelihaaveet hautautuivat viimeistään viikonloppuna, kun joukkue hävisi Pelicansille kahdesti. Lauantaina pistesaldo karttui sentään yhdellä, kun ratkaisu tuli vasta jatkoajalla.

Kuopiolaisten kausi on ollut alusta asti vaikea. Erityisesti maalinteko on tuottanut kilpipaidoille vaikeuksia.

Sama ongelma on vaivannut Jokereitakin kauden mittaan, mutta valmentajanvaihdoksen jälkeen joukkue on ollut aiempaa tehokkaampi. Lauantaina sarjakärki Kärpät tosin näytti Jokereille maalinteon mallia, kun se pöllytti narrinuttujen verkkoa viidesti.

Ratkaisun paikat

KalPa on henkisesti varsin hankalassa tilanteessa. Pudotuspeliviiva on karannut toivottoman kauas, onnistumiset ovat vähissä, eikä näköpiirissä ole helpotusta.

Jos Jokerit pystyy iskemään nopean avausmaalin, saattaa jo se riittää suistamaan kuopiolaisten pelin raiteiltaan. Toisaalta johtomaali saattaa nostaa vierasjoukkueen itseluottamusta. Pelillisesti se on kuitenkin tuloksiaan parempi joukkue.

Kokoonpanot

KalPan riveistä puuttuu loukkaantumisten vuoksi kentällisen verran vakiokokoonpanon pelaajia. Erityisesti Artturi Lehkosen ratkaisuvoimalle joukkueella olisi käyttöä.

Jokerit menetti sairastuvalle menneellä viikolla Janne Lahden. Hyökkäyspään taitoa joukkueeseen tuo kuitenkin tuore yhdysvaltalaisvahvistus Broc Little.

KalPan maalilla jatkaa Antti Ore. Jokerit puolestaan luottaa Leland Irvingiin.

Seuraa Heitä

Teuvo Teräväinen #86 | Chicago

Laitahyökkääjä

MM-kapteeni on jatkanut junnukisojen jälkeen pistetehtailuaan myös liigapeleissä. Neljässä ottelussa Jokerit on tehnyt kymmenen maalia, joista Teräväinen on tehnyt yhden ja syöttänyt kahdeksan.

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Voutilainen on ollut KalPan tehottomuuden ilmentymä tällä kaudella. Vieläkö veteraani jaksaa puristaa ketsuppipullon tyhjäksi viimeisen kerran?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teuvo Teräväinen 2 9 11
2.Ladislav Nagy 1 6 7
3.Jere Karalahti 2 2 4
4.Steve Moses 1 2 3
5.Nichlas Hardt 3 0 3
KalPa M S P
1.Jussi Timonen 0 3 3
2.Jukka Voutilainen 1 1 2
3.Miika Koivisto 1 1 2
4.Joona Harjama 0 1 1
5.Joonas Lyytinen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle