KalPan kotikirous palasiksi

LIIGA / Raportti
KalPan ylivoima oli tehokasta.
Kuva © Teemu Soini
KalPa voitti kotonaan liki kahden kuukauden tauon jälkeen. Isännät käyttivät Jokereiden kurittomuuden hyväkseen ja iskivät ylivoimalla kolme osumaa. Helsinkiläiset jäivät

Niiralan montussa iloitsi pelin jälkeen pitkästä aikaa kotijoukkue. KalPa poistui kotiluolastaan edellisen kerran voittajana 28.syyskuuta, jolloin TPS jäi Niiralassa nollille. Tiistain pelistä voitto irtosi myös nollapelillä, kun Jokerit jäi Kuopiossa maaleitta.

KalPan voitto kulminoitui erikoistilannepelaamiseen. Savolaiset rankaisivat kurittomasti esiintyneitä narripaitoja kolmeen otteeseen ylivoimalla. Tällä kertaa myös onnetar oli kotijoukkueen puolella, sillä kahdessa maalissa kiekko kimposi maaliin Jokerit-puolustaja Antti-Jussi Niemen kautta.

– Tarkoitus oli pysyä poissa jäähyaitiosta, mutta siinä mentiin pahasti pieleen, vierailijoiden päävalmentaja Tomi Lämsä totesi pettyneenä.

KalPan tehopelaajia olivat Jukka Voutilainen ja Marko Kauppinen, jotka iskivät tehot 1+2. Molempien pisteet tulivat ylivoimalla, joka oli savolaisille erityisen tärkeää.

– Tänään ylivoima toimi hyvin. Löydettiin Jokereiden alivoimaan lääkkeet ja oli monta paikkaa useampaankin osumaan. Varmasti tämä ruokkii eteenpäin, Voutilainen totesi.

Maaleja ja myllyjä

Avauserä meni varsin leppoisissa tunnelmissa aina päätösminuuteille saakka. Voutilaisen avausosuman jälkeen nähtiin harvinaiset nyrkkihipat, kun Jeff Foss ja Semir Ben-Amor ottivat yhteen. Tasaisen iskujen vaihdon aloittajaksi tuomarit katsoivat Ben-Amorin, joka sai suihkukomennuksen lisäksi pikkukakkosen.

Toisen erän alkuun Jokerit otti kolme jäähyä ja avausmaalin syöttänyt Kauppinen viimeisteli toisen maalin. Kun Saku Kinnunen suti onnekkaasti lukemiksi 3-0, jäi päätöserän tapahtumat merkityksettömiksi. Loppulukemat sai kunnian viimeistellä Kalle Kerman.

– Tykkään pelata [Janne] Kolehmaisen ja Kermanin kanssa. Siinä on helppo sopia asioita ja Kallen kanssa ollaan pelattu yhdessä jo joskus junnuissa. Tänään klikkasi hyvin, kehui Voutilainen.

KalPan synkkä kotisaldo sai siis hienoista parannusta. Kahdeksan pelin tappioputken katkaiseminen oli luonnollisesti helpottavaa. Tappioputken aikana varsinkin otteluiden alut ovat olleet usein karmaisevan heikkoja.

– Niissä on usein lataus mennyt yli ja jäkitetty liikaa, kun on ollut pakkovoiton tarve. Henkisen puolen juttuja. Ei siellä kukaan pelaa tahallaan huonosti tai jätä tilanteita yrittämättä, mutta kun lataus menee yli ja mikään ei onnistu, on peli hirveän näköistä.

Jokerit jätti savolaisyleisölle todella vaisun kuvan. Kurittomuuden lisäksi kiekonmenetyksiä tuli paljon, eikä joukkue päässyt järjestelmällisesti maalipaikoille. Pelkästään loukkaantumisten taakse joukkue ei voi mennä.

- Olihan heillä poissaoloja, mutta me teimme heidät aika aseettomaksi. Sellainen fiilis jäi, että parempi joukkue voitti. Meillä oli parempi alivoima, parempi ylivoima ja varmaan tasaviisikoinkin hallittiin peliä, arvioi Voutilainen illan vastustajaa.

Molemmilla joukkueilla oli entuudestaan paljon poissaoloja. KalPan synkkä terveystilanne hyökkääjien suhteen sai jatkoa, kun Heikki Liedes ja Joona Harjama jättivät pelin kesken. Liedes sai Juhani Tyrväisen taklauksesta iskun päähän ja Harjama loukkasi polveaan. Vammojen vakavuudesta ei tuoreeltaan ollut tietoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle