KalPa oikaisemaan syöksykierrettä Pasilaan

LIIGA / Ennakko
Jokerien Nichlas Hardt on päässyt tehopisteiden makuun.
Kuva © Jussi Kivimäki
Vierasjoukkue KalPa on ajautunut todelliseen ahdinkoon. Kuopiolaisilla on takana kuusi varsinaisella peliajalla kärsittyä tappiota ja niiden myötä joukkue on ajautunut sarjataulukon hännille. Isäntäjoukkue Jokerit puolestaan katkaisi orastavan kriisin voittamalla viime perjantaina paikallispelissä HIFK:n.

Kuopiolaisten alkukausi on ollut varsin nihkeä. Joukkueella on kasassa vasta kolme varsinaiselle peliajalla napattua voittoa, ja tällä hetkellä joukkue seilaa pahassa kuuden ottelun tappioputkessa. Joukkueen suurin ongelma on ollut isäntäjoukkueen tapaan tehottomuus maalinteossa.

KalPa kyllä kykenee luomaan peliä ja pitämään kiekkoa, mutta maalipaikkojen luominen ja niiden päättäminen on ollut luokattoman heikkoa. Asiaa on hankaloittanut entisestään joukkueen ykköshyökkääjä Jukka Voutilaisen poissaolo.

Isäntäjoukkue Jokerit sai hieman valoa tunnelin päähän perjantaina voitetun paikallispelin myötä. Joukkue oli tätä ennen kolmen ottelun tappioputkessa, ja saavutti melkoisen pohjakosketuksen Oulun vierailulla, josta tuomisena oli rökäletappio.

Perjantaina joukkue kuitenkin osoitti, että asenteesta tuloksen tekeminen ei jää kiinni. Jokerit pelasi varsin tasapainoisen ottelun, vaikka pelaamisessa oli edelleen ajoittain nähtävissä hieman koko kauden vaivanneita ongelmia.

Joukkueen perisynti on maalintekovaikeuksien lisäksi varsin kehno ylivoima. Joukkue pääsi perjantaina pelaamaan useita pitkiäkin jaksoja ylivoimalla, mutta tulos jäi laihaksi. Maalinteon tuskaa on hieman lievittänyt Nichlas Hardtin ja Teuvo Teräväisen herääminen viimeisissä otteluissa, ainakin tehopisteiden valossa.

KalPan sairastuvalla ruuhkaista

KalPan urakkaa ei helpota yhtään joukkueen varsin synkkä loukkaantumistilanne. Hyökkääjistä poissa ovat Voutilaisen lisäksi Joona Harjama ja Kalle Kerman, sekä puolustuksesta Marko Kauppinen ja Jussi Timonen.

Viimeisissä otteluissa konkari Sami Kapanen on pelannut puolustajan paikalla, joka on osittain hankaloittanut myös joukkueen hyökkäyspeliä. Jokereita vastaan Kapanen pääsee takaisin hyökkääjäksi, sillä Antti Halonen tekee paluun KalPan kokoonpanoon. Kuopiolaisten maalilla pelannee edelleen Pekka Tuokkola, joka on pelannut tappioista huolimatta varsin kelvollisesti.

Isäntien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella ainoastaan Antti-Jussi Niemi sekä Riku Hahl. Edellisellä viikolla huilannut Janne Lahti palaa kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Artturi Lehkonen #62 | Colorado

Laitahyökkääjä

Viime kaudella Jarkko Ruutu tyrmäsi Lehkosen varsin kyseenalaisin keinoin. Nyt Lehkosella oiva paikka maksaa hieman viime kaudelta velkoja takaisin, ja mikäs sen parempi tapa olisikaan kuin auttaa oma joukkue voittoon.

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Ottanut kaikkien yllätykseksi paikan joukkueen kokoonpanosta, ja pelasi perjantaina ykkösketjun sentterinä. Saa vastuuta myös ylivoimalla ja on lisäksi kerännyt varsin mukavasti tehopisteitä pelaamissaan otteluissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 1 4 5
2.Nichlas Hardt 3 2 5
3.Teuvo Teräväinen 1 4 5
4.Steve Moses 3 1 4
5.Henrik Koivisto 1 2 3
KalPa M S P
1.Ossi Saarinen 1 2 3
2.Luke Pither 2 1 3
3.Artturi Lehkonen 0 2 2
4.Jyri Junnila 1 1 2
5.Joonas Riekkinen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle