Kasitien kahinaa tarjolla

LIIGA / Ennakko
Onnistuuko Charles Bertrand maalinteossa?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tiistai-iltana Porin Ässät ja Vaasan Sport kohtaavat kauden kolmannen kerran Kuparisaaressa. Ässät ovat edellisistä taistoista napannut kaikki pisteet, mutta sanooko kolmas kerta toden Sportin kohdalla?

Ässät on edellisissä kohtaamisissa saanut heilutettua Sportin verkkoa neljä kertaa molemmilla kerroilla, ja Sport on onnistunut Ässiä vastaan maalinteossa yhteensä neljä kertaa.

Sportilla on alla kolme peräkkäistä tappiota. Maalinteossa on vaasalaisilla ollut ongelmia, sillä edelliseen kolmeen otteluun kiekko on löytänyt tiensä vastustajan maaliin vain neljästi.

Ässiltä puuttuvien Niko Ojamäen, Aleksi Saarelan ja Mike Heddenin yhdeksi paikkaajaksi TUTOsta lainattu Oskari Lehtinen oli pelasi hyvin Pelicansia vastaan. Samoin Mikael Saha on totutellut Liigan vauhtiin.

Muuten Pelicans-ottelu oli malliesimerkki siitä tyylistä, jolla Pekka Rautakallion edellisellä visiitillä Ässät oli sarjan paras vierasjoukkue. Ei näyttävää, mutta riittävän tehokasta vastustajan pelin hyydyttämistä.

Sportin kova intensiteetti tosin aiheutti viimeksikin ongelmia, siitä voi seurata ihan viihdyttävä kamppailu. Joka tapauksessa Sport on ollut näissä kohtaamisissa paremmin pelissä kiinni kotikaukalossaan.

Pari rikkonaista tiimiä kohtaavat

Kumpikaan joukkueista ei ainakaan liikaa pelaa jättöpeliä omalla alueellaan, vaan puskevat välillä ehkä turhaankin suoraan ylöspäin. Porilaisilla ykkösketju on tällä hetkellä kaikki kaikessa tehojen suhteen. Vaasalaisilla puolestaan peli tuntuu tökkivän, jos ranskalaiskaksikko ei onnistu. Tosin viime aikoina Matt Generous on alkanut taas tekemään pisteitä, ja joukkueen junnuihin kuuluva Joel Kiviranta on saanut oikein paljon tulosta.

Juuso Riksman on jatkanut varmoja otteitaan porilaisten maalilla, vastuun vaihtumiseen tuskin on vielä tarvetta. Sama tilanne on Sportilla Hannu Toivosen suhteen.

Ässien Tapio Sammalkangas oli vielä poissa ensimmäisestä tauon jälkeisestä pelistä. Hän on kuitenkin harjoitellut, joten hänet saatetaan nähdä kokoonpanossa lähiaikoina. Michael Ryan puuttuu edelleen pelaavasta miehistöstä.

Seuraa Heitä

Oskari Lehtinen #58 |

Laitahyökkääjä

On tuurannut erinomaisesti tähän asti. Hyvillä näytöillä saattaa olla ensi kaudella jossakin pelaamassa Liigaa.

Joel Kiviranta #94 | Colorado

Laitahyökkääjä

On pelannut näyttävän fyysistä kiekkoa ja siitä on myös palkittu pisteillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle