Sportilla mahdollisuus lyödä lisää kapuloita rattaisiin

LIIGA / Ennakko
Voittoisten joukkueiden kiivas kohtaaminen tiedossa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Lauantaina Ässät ja Sport kohtaavat kauden viimeisen kerran. Molemmat joukkueet lähtevät kamppailuun samoilla asetelmilla, eli kahdella peräkkäisellä voitolla.

Sportin viimeaikaiset otteet ovat olleet erittäin hyvät jokaisella osa-alueella. Edellisen kahden voiton takuumiehinä ovat olleet maalivahti Hannu Toivonen ja erittäin työläs puolustuspelaaminen. Kultakypärän ja ykkösveskarin lisäksi Petri Lammassaaren pelaaminen on parantunut huomattavasti kauden lähestyessä loppuaan.

Ässillä puolestaan maalirikas voitto HPK:sta ja tiukka taisteluvoitto Liigan kuumimmasta joukkueesta Bluesista. Pakiston kirkkain tähti Esa Lindell on molempiin otteluihin merkkauttanut kaksi syöttöpistettä. Ykköspyssy Eero Elo onnistui hämeenlinnalaisia vastaan kahdesti maalinteossa, ja espoolaisia vastaankin kertyi kaksi pistettä syötöillä. Myös tulokaskauttaan pelaava puolustaja Teemu Vuorisalo on onnistunut pisteiden keräämisessä.

Patapaitojen nuorisoketjulla löytynyt yhteinen sävel

Ässien nelosketju Ville Ahlgren-Aleksi Saarela-Mikael Saha on pelannut nyt kahdessa edellisessä ottelussa noin kolmesta viiteen minuuttia jääaikaa. Vähäisestä ajasta huolimatta kolmikko on ollut molemmissa näissä kamppailuissa todella hyviä ja tänään se palkittiin hienon maalin muodossa. Lisäksi Saha pelaa vielä A-nuorten pudotuspelejä.

Näiden kahden kasitien varren joukkojen edellisessä neljässä ottelussa vain yhdessä on onnistuttu maalinteossa alle viisi kertaa. Ainokainen olikin tasaväkinen vääntö Kuparisaaressa, jonka lopulliseksi sankariksi nousi Lindell.

Tappio tässä kohtaamisessa Ässille merkitsisi kutkuttavia hetkiä pudotuspelien viimeisillä paikoilla. Ero viimeisellä paikalla majailevaan Ilvekseen on vain kolme pistettä, ja HPK sijaitsee petopaitoja viiden pisteen verran alempana.

Sport julkistaa ensi kauden vahvistuksensa ennen ottelua. Ajankohdaksi Sportin nettisivuilla tiedotettiin kello 16.10

Seuraa Heitä

Petri Lammassaari #89 |

Laitahyökkääjä

Iski Pelicansia vastaan avaumaalin ja meno on parantunut koko ajan.

Teemu Vuorisalo #91 |

Puolustaja

Bluesia vastaan Liigauran avausmaali ja nyt neljään edelliseen otteluun tehot 1+2

» Lähetä palautetta toimitukselle