HIFK:lle vieraita Kuopiosta, edessä tyylien taisto

LIIGA / Ennakko
HIFK ja KalPa ovat vääntäneet pisteistä jo kahdesti tällä kaudella
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Neljännen peräkkäisen vieraspelin pelaava KalPa saapuu Helsingin jäähalliin pisteet mielessään. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin, mutta yhdestä muotista joukkueet eivät silti tule. HIFK on tehnyt Liigan eniten maaleja, KalPa päästänyt vähiten. KalPan pelin ideologia perustuu kiekkokontrolliin, HIFK:n nopeaan pystysuunnan kiekkoon.

HIFK pääsee otteluun kolmen voitokkaan kamppailun siivittämänä. Lauantaina joukkue pelasi jo tavaramerkikseen muodostuneen ottelun, jossa JYP iski toisessa erässä kiekon kolme kertaa reppuun ja karkasi kahden maalin karkumatkalle. HIFK kuitenkin pelasi vahvan päätöserän, nousi tasoihin ja voitti ottelun voittomaalikilpailussa.

Yksi lauantain sankareista oli Joonas Rask, joka aloitti HIFK:n kirin ja laukoi vielä rangaistuslaukauksilla ottelun voittomaalin. Kauden alussa pitkän pätkän ilman tehopisteitä pelannut Rask saalisti kauden ensimmäisen, ketsuppipullon avanneen pisteen juuri KalPaa vastaan joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa.

KalPa puolestaan lähtee otteluun tappio niskassaan, kun joukkue hävisi varamiehisenä kärkikamppailun Oulun Kärpille niukasti 2-1.

Ja varamiehisenä joukkue Oulun matkalla tosiaan oli. Poissa olivat mm. Tomas Kubalik sekä nuorten MM-kisoissa pelaavat Kasperi Kapanen sekä Joonas Lyytinen. Varsinkin joukkueen tehokkaimman pelaajan, Kapasen poissaolo on suuri menetys kuopiolaisille. KalPalla on kuitenkin joukkueen riveissä leveyttä, sillä neljässä edellisessä ottelussaan kuopiolaiset ovat tehneet kymmenen maalia, joista kahdeksan eri pelaajien toimesta.

Leveyttä on myös HIFK:lla, joka pystyy kasaamaan jopa neljä hyökkäyspäässä vaarallista ketjua. Joukkue onkin tehnyt eniten maaleja Liigassa tällä
kaudella. Vastaavasti KalPa on päästänyt vähiten maaleja.

Ottelu onkin mielenkiintoinen tyylien kohtaaminen. KalPa lähtee hyökkäyksiin jopa korostetun rauhallisesti, kun taas HIFK pyrkii kääntämään kääntämään hyökkäykset suoraviivaisesti kohti vastustajan päätyä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa, voitot ovat menneet vierasjoukkueille, joskin HIFK voitti vasta jatkoajalla. Kahdessa pelissä on tehty yhteensä kahdeksan maalia, mutta maalintekijöitä on vasta neljä, sillä Janne Keränen, Kasperi Kapanen, Teemu Ramstedt ja Arttu Luttinen ovat kukin onnistuneet kahdesti.

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla kolmantena ja neljäntenä. HIFK on kaksikosta pisteen edellä, vaikka on pelannut kaksi ottelua vierailijoita vähemmän. Tiistain ottelussa HIFK:lla on mahdollisuus nousta jopa sarjan kärkeen.

Arvio ottelusta: Sami Iilomo

Ottelu on tyylien taisto ja voiton vie joukkue, joka onnistuu noudattamaan omaa pelisuunnitelmaansa paremmin. KalPan jaksaa kiekotella omissa niin kauan, kuin tarve vaatii. Kuopiolaisten puolustuksesta kuitenkin puuttuu rutinoituneita tekijämiehiä ja HIFK:lla on edellytykset etenkin kotihallissaan antaa painetta vastustajan puolustukselle. Mikäli punapaidat onnistuvat sotkemaan vastustajan pelin avaamisen, on sillä käsissään avaimet ottelun voittoon.

Seuraa Heitä

Toni Söderholm #26 |

Puolustaja

Kovia tällä kaudella kokenut Söderholm palasi toiselta sairauslomaltaan lauantaina Jyväskylässä ja keräsi kaksi syöttöpistettä. Taidot ovat tallella, mutta pelituntuma näytti ajoittain olevan kateissa.

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Kapasen poissa ollessa näppärälle Keräselle avautuu mahdollisuus. Samalla myös odotukset nousevat. Oli kaatamassa HIFK:ta kahdella maalillaan joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle