Ylivoimat kesäterässä Niiralan illassa

LIIGA / Raportti
Toni Hyvärinen kävi välillä tervehtimässä HIFK-vahti Ville Hussoa.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Kuopion turnauksen iltaottelussa kovimmalle joutuivat jäähyaitioiden saranat. Sekä KalPalla että HIFK:lla oli lukuisia tilaisuuksia ylivoimamaalien tekoon, mutta osumat jäivät tekemättä. Ratkaisu nähtiin vasta päätöserän lopulla.

Elokuun puoliväli ja ylivoima ei ollut perjantain kiekkoillan toimivin yhdistelmä. KalPan ja HIFK:n välisessä ottelussa jaettiin valtavasti jäähyjä, mutta vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, jäivät ylivoimamaalit tekemättä.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän loppupuolella, kun pitkän tovin kahden miehen ylivoimalla tehottomasti tahkonnut kotijoukkue nousi maalin takaa-ajoasemasta niukkaan 2-1-voittoon. Maalintekijöinä kunnostautuivat KalPan uudet hankinnat Janne Keränen ja Tomas Kubalik.

– Hienoa, että saatiin pari maalia, jotka luovat varmasti uskoa tulevaan. Varsinkin Keräsen maali oli juuri sitä mitä ollaan harjoiteltukin. Haki alhaalta, pakki nosti ja antoi kiekon täyteen vauhtiin, kiitteli KalPan päävalmentaja Pekka Virta omiaan.

Kokonaisuudessaan pelistä oli vaikea muodostaa minkäänlaista isoa kuvaa, sillä tasakentällisin ei pelattu juuri koskaan edes täyttä vaihtokierrosta. Pelaamisen rytmin ja virtauksen katkoivat lukemattomat rangaistukset, joista osa vihellettiin varsin kevein perustein.

– Ylivoimaa ei olla harjoiteltu, mutta on se läpi käyty. Eihän se noin huonoa saisi olla, kun pistät viisi huippupelaajaa jäälle. Kiekon pitäisi liikkua ykkösellä paljon useammin. Nyt syötettiin kaiken kaikkiaan arasti ja menetettiin kiekkoja. Ylivoimasta en silti ole yhtään huolissaan, vaikka tänään se sakkasi todella pahasti.

Helsinkiläisten ylivoimaan päti samat sävelet. Punapaitojen etsikkoaika oli toisessa erässä, jolloin joukkue tahkosi yli kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Paras tilaisuus tuli Arttu Luttiselle, mutta Eero Kilpeläinen oli KalPa-maalilla terävänä.

Vierailijoiden ainoa maali tuli juuri toisen erän loppuun. Epävarmasti pelannut Miika Koivisto menetti KalPan hyökkäyssinisellä kiekon ja Mika Partanen karkasi läpiajoon. Partanen narutti Kilpeläisen jäihin ja lirutti kiekon kämmenpuolelta maaliin.

Myös päätöserän alussa IFK:lla oli kahden miehen ylivoima, joka muuttui hetkessä KalPan 5-3-tilanteeksi. Heti ylivoimien jälkeen osui Keränen ja voittomaalista vastasi Kubalik, jonka rystynosto upposi hieman helposti Ville Husson kainalosta yli maaliviivan.

Virta näki KalPan otteissa paljon positiivista, vaikka parannettavaa huomiselle jäi runsaasti.

– Hirveän vaikea on saada sovittuja asioita näkymään, kun ne ovat sitä vasten, miten pelaajat ovat tottuneet pelaamaan. Pelaajien mieli taistelee vähän uusia juttuja vastaan, mutta onnistumisten kautta pelaajat pikkuhiljaa ostavat uudet ideat.

Kuopion turnauksen ottelut jatkuvat huomenna. Klo 15 kaukaloon luistelevat HIFK ja SaiPa. Finaalissa kotijoukkue KalPa saa vastaansa Ilveksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle