Riku Hahl Kerhoon

LIIGA / Uutinen
Hahl palaa Rinkelinmäelle.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerho on tehnyt sopimuksen seurassa entuudestaan tutun pelaajan kanssa.

HPK on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Riku Hahlin kanssa. Seura tiedotti asiasta perjantaina.

Hahl on hämeenlinnalaisille tuttu kasvo. Hämeenlinnalaissyntyinen keskushyökkääjä edusti HPK:ta viimeksi kaudella 2004-05. NHL-vuosiensa aikana Hahlille ehti kertyä kokemusta Colorado Avalanchen paidassa 92 runkosarja- ja 34 pudotuspeliottelun verran.

− Miettisen kanssa puhuttiin jo keväällä ensimmäisen kerran tästä ja mietittiin yhdessä, että nyt oli ehkä oikea aika tulla tekemään kotiseuran eteen se, mitä voidaan. Puntaroin pitkään eri vaihtoehtoja ja loppujen lopuksi tämä tuntui parhaalta ratkaisulta niin minulle kuin perheelle, kertoo Hahl seuran antamassa tiedotteessa.

Viime kaudella Hahl edusti Jokereita. Puolustavassa roolissa pelannut Hahl keräsi 42 KHL-ottelussa viisi tehopistettä. Hänen pisteiden valossa paras Liiga-kautensa oli 2011-12, jolloin 45 ottelussa syntyivät tehot 9+15=24.

Ennen Jokereita Hahl ehti viettää yhteensä viisi kautta Ruotsin pääsarjassa Timrån ja Västra Frölundan joukkueissa. HPK:lla on nyt julkistettuna sopimukset yhteensä 15 hyökkääjän, kahdeksan puolustajan ja kahden tulevalla kaudella Suomessa pelaavan maalivahdin kanssa.

HPK:n valmentaja Pasi Arvonen hehkuttaa tiedotteessa Hahlin merkitystä seuralle.

− Loistava juttu, että saimme jo toisen kovan luokan paluumuuttajan takaisin Hämeenlinnaan. Olemme keväästä asti haaveilleet Hahlin saamisesta tänne. Hän tulee olemaan esimerkkijohtaja, joka antaa omien peliesitystensä kautta varmasti lisäkipinää nuoreen joukkueeseemme.

HPK kertoi tiedotustilaisuudessa vielä kahden hyökkääjän hankinnasta. Pelaajien sopimukset julkistetaan seuran mukaan mahdollisesti heinäkuun viimeisellä viikolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle