Voit kuunnella jakson myös Jatkoajan Spotifysta tai Youtubesta.
01.15 Susanna Tapanin vierailu
22.20 PWHL:n joukkueiden pelaajanostot
- 22.42 Toronto
- 23.13 Montreal
- 23.56 Ottawa
- 24.45 Minnesota
- 25.55 New York
- 26.40 Boston
29.15 Mihin Naisten Liigassa jäätiin?
34.25 Podiadin tähdistökentällinen
39.30 Katsaus tuleviin jaksoihin
Vuoden 2023 toiseksi viimeisessä Lapa jäähän -podcastjaksossa on vieraana huipputaitava Susanna Tapani, joka valmistautuu ainoana suomalaispelaajana vuodenvaihteessa käynnistyvän PWHL-ammattilaissarjan historian ensimmäiseen kauteen.
− Nyt alkaa pikkuhiljaa tuntea ihmisiä paremmin. Alusta asti jäi hyvä kuva, Meillä on suurin osa kotoisin täältä Minnesotasta, joten he tuntevat varmasti toisensa. Muutama tuli ulkopuolelta ja meidät otettiin tosi hyvin porukkaan.
Minnesotan joukkueen kolme harjoitusottelua sujuivat voitokkaissa merkeissä.
− Kokemusta on paljonkin maajoukkueen kautta. Itsekin varmaan kuulun siihen kokeneempaan kaartiin. Sitten on nuoria tulevaisuuden tähtiä, jotka ovat nyt jo tosi hyviä. Saamme neljä tasaisen vahvaa ketjua. Pelityylillisesti pelasimme (harjoituspeleissä) sellaista suomalaistyylistä kiekkoa, että teimme kovasti töitä ja karvasimme paljon. Se helpotti itseltä peliin pääsemistä paljon, luonnehti Tapani Minnesotan joukkueen alkutaivalta.
Naisten lätkää NHL-areenalla
Olosuhteet ovat PWHL-joukkueilla maailmanluokkaa ja Minnesotan ryhmäkin pääsee työskentelemään NHL-puitteissa.
− Olemme treenanneet Minnesota Wildin harjoitushallissa, joka on harjoitushalliksi tosi hieno ja jää on hyvä. Meillä on käytössä melkein koko päivän sali. Lounaat ja kaikki on myös hallilla. Ei paljon parempaa harjoitusfasiliteettia voisi toivoa. (Koti)pelit tulemme pelaamaan Wildin kotihallissa Xcel Energy Centerissä, hehkuttaa Tapani joukkueensa olosuhteita.
Minnesotan PWHL-joukkueen kotiluolaan mahtuu noin 20 000 ihmistä. PWHL:n kuuden joukkueen areenoista Minnesotan mökki on selvästi suurin. Myös New Yorkin poppoon kotiaski yltää 10 000 katsojan kapasiteettiin, mutta muut jäävät sen alle.
Kaukalossa Tapani odottaa itseltään hyvää tekemistä etenkin hyökkäyspäässä.
− Se nyt on varmaan tärkein, että pystyn pelaamaan omilla vahvuuksillani, jotka ovat hyökkäysalueella. Sitä kautta pyrin auttamaan joukkuetta voittoon ja mahdollisimman pitkälle. Neljä joukkuetta menee pudotuspeleihin ja meillä on varmasti mahdollisuudet loppuun asti.
Suomalaisen ja pohjoisamerikkalaisen pelin välillä ovat tähtihyökkääjän mukaan selvät erot etenkin puolustuspäässä. Tapani kokee, että pystyy pelipaikastaan riippumatta auttamaan joukkuettaan sillä saralla.
Kukin joukkue pelaa runkosarjassa 24 ottelua, joten pelin loksahtamiseksi kohdalleen ei ole annettu määräänsä enempää aikaa. Harjoitusotteluita ryhmä pelasi kolme.
− Kuusi joukkuetta on tietysti aika vähän, mutta mieluusti otan sen, että kaikki pelit ovat sitten aika tasaisia. Avausturnauksesta ei hirveästi voi sanoa, sillä siellä oli paljon erilaisia peluutustapoja ja joukkueet katsoivat myös niitä pelaajia, keillä ei vielä sopimusta ole, tuumasi Tapani kauden asetelmista.
Jaksossa käydään läpi kaikki PWHL:ään osallistuvat kuusi joukkuetta ja niistä nostetaan esiin mielenkiintoisimpia pelaajia. Jaksossa niputetaan myös Naisten Liigan syyskausi ja katsotaan myös hieman tulevaan. Luvassa on tuttuun tapaan myös muun muassa podiadin tähdistökentällisen julkistus.
Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.