Venäläishyökkääjä Matvei Mitškov jätti KHL:n ja solmi kolmivuotisen tulokassopimuksen Flyersin kanssa

NHL / Uutinen
Matvei Mitškovin sopimuskuviot KHL:ssä ovat puhuttaneet viime kesän varaustilaisuuden jälkeen.
Kuva © Tiia Mahkonen
Matvei Mitškov on solminut Philadelphia Flyersin kanssa tulokassopimuksen. Venäläishyökkääjällä oli alun perin sopimus venäläisjoukkue Pietarin SKA:n kanssa vuoteen 2027 saakka, mutta se purettiin.

Philadelphia Flyersin viime kesän varaus Matvei Mitškov on solminut seuran kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. Venäläishyökkääjää on pidetty koko ajan yhtenä ikäluokan lupaavimpana pelaajana, mutta sopimuskuviot Pietarin SKA:n kanssa vaikuttivat varausnumeroon. Lopulta Flyers nappasi hänet numerolla seitsemän.

Mitškov ei solminut aiemmin NHL-tulokassopimusta, sillä hänen KHL-sopimuksensa kattoi myös kaudet 2024–25 ja 2025–26. Sopimus SKA:n kanssa kuitenkin purettiin, joten 19-vuotias hyökkääjä oli vapaa solmimaan uuden sopimuksen. 

Menneellä kaudella Mitškov pelasi lainalla HK Sotšissa, jossa hän merkkautti 47 otteluun tehot 19+22. Venäläiskiekkoilija nousi suuren yleisön tietoisuuteen keväällä 2021, jolloin hän vei alle 18-vuotiaiden MM-kisojen pistepörssin nimiinsä kerättyään 16 (12+4) tehopistettä. Miesten maajoukkueessa hän debytoi saman vuoden syksyllä, ja hyökkääjä iski heti ilmaveivimaalin Ruotsin verkkoon.

Joulukuussa 20 vuotta täyttävä hyökkääjä pelasi KHL:ssä kolmen kauden aikana yhteensä 91 ottelua, joissa hän iski 66 (30+36) tehopistettä. Otteluja kertyi myös maan juniorisarja MHL:ssä sekä VHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle