TPS:n Wernblom kolmen ottelun pelikieltoon – Tapparan Puhakalle ei lisärangaistuksia

LIIGA / Uutinen
Lukas Wernblomin pelikielto jatkuu vielä viikonlopun jälkeenkin.
Kuva © Timo Savela
Lauantain kierroksella väliaikaisessa pelikiellossa olleet TPS:n Lukas Wernblom ja Tapparan Petteri Puhakka ovat saaneet tuomionsa.

TPS:n Lukas Wernblom asetettiin väliaikaiseen pelikieltoon tämän taklattua Jukurien Lucas Nordsäteriä perjantain Liiga-kierroksella. Liigan kurinpitodelegaatio toteaa, että taklaus kohdistui ylöspäin ja osui päähän. Delegaation mukaan Wernblomilla olisi ollut hyvin aikaa havaita Nordsäterin peliasento ja välttää osuma, joten kyseessä oli vastustajan piittaamaton vaarantaminen.

Wernblomin teko katsottiin kahden ottelun pelikiellon arvoiseksi. Lisäksi aiempi kurinpitohistoria korotti tuomiota yhden ottelun verran, joten pelikiellon pituudeksi määrättiin kolme ottelua. Ensimmäinen ottelu näistä on kärsitty jo lauantaina väliaikaisen pelikiellon aikana.

Tapparan Petteri Puhakalle ei määrätty lisärangaistuksia lauantain väliaikaisen pelikiellon lisäksi. Kurinpitodelegaation mukaan Puhakan käsivarsi nousi ylöspäin osuen HIFK:n Petr Kodýtekiä päähän. Puhakka oli kuitenkin itse saanut päähänsä osuman vastustajan mailasta juuri ennen taklausta, joten delegaation mukaan käsivarren nouseminen on refleksiliike.

Puhakka on siis kärsinyt yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa jo lauantaina, joten hän on pelikelpoinen Tapparan seuraavassa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle