Liiga-kierros: Niko Hoviselle nollapeli paluuottelussaan, Mikkelissä buuattiin omille

LIIGA / Uutinen
Pelicans juhli viikonlopun toista täyttä pistepottia.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Lopettamispäätöksensä pyörtänyt Niko Hovinen piti maalinsa puhtaana heti kauden ensimmäisessä ottelussaan, kun HIFK haki pisteet SaiPan vieraana. Mikkelissä Jukurien peliesitys aiheutti negatiivisia tunteita kotiyleisössä.

Niko Hovinen pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten viime kevään pudotuspelien ja näytti heti, millä tasolla kokenut maalivahti on. Hoviselle kirjattiin Lappeenrannassa 17 torjuntaa. SaiPa sai kertaalleen kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin korkealla mailalla tehtynä.

HIFK:n voittomaalin teki Ronald Knot, jolle maali oli Liiga-uran ensimmäinen. Jälkimmäisen maalin teki Kristian Vesalainen tyhjään maaliin. Osuman syöttäneelle Jori Lehterälle piste oli Liigassa 300..

Hovisen lisäksi nollapeliä juhli Liiga-kierroksella Tapparan Paavo Kohonen. Tappara oli selvästi JYPiä parempi ottelussa, jossa se esiintyi 1980-luvun tyylisissä peliasuissa. Petteri Puhakka teki kaksi kirvesrintojen maaleista. Tappara onnistui kolmesti ylivoimalla, kun pisteet jäivät Tampereelle maalein 5−0.

Mikkelissä sarjan häntäpäähän ajautuneet Jukurit ja Pelicans kohtasivat, ja vierasjoukkue vei 4−1-voiton. Leevi Tukiainen teki kaksi maalia Liiga-ottelussa ensimmäistä kertaa yli kahteen ja puoleen vuoteen. Toisen erän lopulla Jukurit pelasi tovin kahden miehen ylivoimalla onnistumatta. Erätauolle lähdettäessä kotiyleisö vihelsi heikolle suorittamiselle.

Kärpät oli tehokkaana hakiessaan voiton Turusta. Laukaukset menivät TPS:n hyväksi 58−25, mutta tärkeämpi tilasto eli maalit kirjattiin Kärpille 4−2. Reid Gardiner vahvisti otettaan maalipörssin kärjessä kauden 11. maalillaan.

Vaasassa ja Kouvolassa maaleja tehtailivat vain ulkomaalaispelaajat. Matyáš Kantner onnistui kahdesti, kun KalPa vei pisteet Sportin vieraana. Molemmilla joukkueilla oli paljon tilanteita, ja Sportin maaliodottama nousi yli viiden. Maaliin vaasalaisjoukkue sai kiekon vain kahdesti, kun Juha Jatkolalle kirjattiin 40 torjuntaa.

KooKoo otti 2−1-kotivoiton Lukkoa vastaan. Kotijoukkueen maalit syntyivät 25 sekunnin sisään, kun ensin Matic Török hyödynsi Aleksi Saarelan pahan harhasyötön ja myöhemmin norjalaispuolustaja Christian Kåsastul teki ensimmäisen maalinsa KooKoon paidassa.

Sarjataulukossa Ilves jatkaa piikkipaikalla KalPan ja HIFK:n seuratessa perässä. Häntäpäässä Pelicans nousi karsintaviivan alta viimeiselle pudotuspelipaikalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle