IS: Entinen liigapelaaja Janne Puhakka on kuollut – Joutui henkirikoksen uhriksi

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Puhakka pelasi Bluesissa kaudella 2015–16.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Entinen liigahyökkääjä Janne Puhakka on kuollut henririkoksen uhrina 29-vuotiaana, uutisoi Ilta-Sanomat. Puhakan 66-vuotiasta puolisoa, norjalaista Rolf Nordmoa epäillään murhasta, kertoo Iltalehti.

Nordmoa epäiltiin ensiksi taposta, mutta iltapäivällä tutkintanimike koventui murhaksi. Iltalehden mukaan poliisilla on syytä epäillä, että henkirikos oli tehty vakaasta harkinnasta sekä erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Henkirikos tapahtui Ilta-Sanomien tietojen mukaan sunnuntai-iltana Espoon Henttaalla kiinteistössä, jossa Puhakka ja Nordmo ovat asuneet. Ilta-Sanomien mukaan Nordmon epäillään ampuneen Puhakan asunnossa.

Puhakka pelasi Liigassa 40 ottelua Espoon Bluesissa kaudella 2015–16, ja hän teki näissä otteluissa tehot 1+1. Bluesin konkurssin jälkeen hän jatkoi seuraavalla kaudella Mestiksessä Espoo Unitedissa.

Uransa viimeiseksi jääneen kauden 2017–18 Puhakka pelasi Ranskassa Gapin joukkueessa. Maajoukkueessa hän pelasi alle 18-vuotiaiden MM-kisat vuonna 2013, jossa Suomi voitti pronssia.

Puhakka kertoi avoimesti homoseksuaalisuudestaan vuonna 2019. Hän oli ensimmäinen Liigassa pelannut pelaaja, joka kertoi homoudestaan.

Uutista päivitetty kello 14.45: Lisätty tieto tutkintanimikkeen muuttumisesta taposta murhaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle