Jan Novak try-outille Kärppiin

LIIGA / Uutinen
Tshekkipuolustaja Jan Novak vahvistaa Oulun Kärppien puolustusmiehistöä. 28-vuotias Novak siirtyy joukkueeseen neljän ottelun try-out-sopimuksella. Novak pelasi alkukauden Skellefteån joukkueessa Ruotsissa, mutta on harjoitellut viime viikot Slavia Prahan mukana kotimaassaan.

Toimitusjohtaja Juha Junno toteaa, että seura haluaa testata tämän maajoukkueessakin puolustaneen tehokkaan tshekkipakin.

- Hän on mukana neljä seuraavaa ottelua, ja sen jälkeen teemme päätöksen mahdollisesta jatkosta. Puolustukseen tarvitaan vahvistusta, koska Oskari Korpikari ja Jere Karalahti ovat toistaiseksi poissa, Junno sanoo.

Tshekin maajoukkueessa Novak pelasi vuoden 2004 MM-kisoissa. Kaudella 2003-2004 puolustaja oli yksi Tshekin liigan
tehokkaimmista pakeista. Hän teki 49 runkosarjan ottelussa tehot 12 + 15 = 27, + 22 ja oli pudotuspeleissä eniten maaliin johtaneita syöttöjä jakanut pelaaja Tshekin liigassa.

Yhdeksän Slavia Prahassa pelatun kauden jälkeen Novak siirtyi viime kaudeksi Venäjän Ak Bar Kazaniin. Hän oli viime tammikuussa mukana Pietarin ECC-turnauksessa, missä Kazan voitti Euroopan seurajoukkueiden mestaruuden. Tshekin mestaruus hänellä on keväältä 2003.

- Meillä on seurassa hyviä kokemuksia tshekkipelaajista ja heidän sopeutumisestaan Kärppiin. Novak osallistuu joukkueharjoituksiin ensimmäistä kertaa keskiviikkona ja on kokoonpanossa Ilves-ottelussa, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle