Doug Wilsonista Sharksien uusi GM

NHL / Uutinen
Sharksien pitkäksi venähtänyt uuden toimitusjohtajan etsintä päättyi viime yönä. Valinta kohdistui lopulta joukkueen palkkalistoilla jo parissakin roolissa toimineeseen Doug Wilsoniin.

Doug Wilsonin valinnalla Sharks pyrkii erilaiseen lähtökohtaan kuin mitä Dean Lombardi oli. Dean Lombardin oma pelaajatausta oli aika mitätön ja hän olikin luonut kannuksensa lakituvassa mikä näkyi Sharksien toiminnassa siinä, että hän löysi luovia tapoja kiertää rajoitteita, eli porsaanreikiä säännöistä.

Doug Wilson on puolestaan ollut todella kova pelimies NHL:ssä. Hän on yhä Chicago Blackhawksien historian paras pistemies puolustajista, pelattuaan Chicagossa jo vuonna 1977. Sharksien liityttyä NHL:ään vuonna 1991, he hankkivat Wilsonin puolustuksensa tukijalaksi. Wilson pelasikin kaksi kautta, oli Sharksien ensimmäinen tähdistöotteluedustaja ja heiveröisen puolustuksen lähes ainoita todellisia pelimiehiä.

Viime vuosina Wilson on toiminut Sharksien ammattilaistoiminnan kehittämisen johtajana, eli käytännössä vastannut ammattilaisten scouttaamisesta. Tätä edelsi työ NHL:n pelaajayhdistyksessä, jossa hän vastasi pelaajasuhteiden ja liiketoiminnan kehittämisestä.



Tärkeä päätös

Seuran kotisivuilla joukkueen omistajaportaan ykkösmies Greg Jamison kertoi Doug Wilsonin olleen kärkiehdokkaita heti alusta lähtien. Päätös oli kuitenkin tärkeimpiä, mitä Sharks tekee vähään aikaan, joten Jamison oli omien sanojensa mukaan joukkueelle sen velkaa, että hän varmistaa valinnan olevan oikea.

Jamison oli neuvotellut useiden huippuehdokkaiden kanssa, ja vaikka he kaikki olivat hyviä ehdokkaita, Doug Wilsonin meriitit olivat niin hyvät, ettei "ulkopuolista" henkilöä koettu tarpeelliseksi.

Wilsonilla sarkaa edessään

Sharksien tuhoisa viime kausi riepotteli joukkuetta niin kentällä kuin pukukopissa. Nyt Wilsonilla onkin tehtävänä nostaa joukkue takaisin pudotuspeleihin, ja ensimmäiset askelet sitä kohti otetaankin aivan piakkoin varaustilaisuudessa, jossa Sharks on todennäköisesti yksi aktiivisemmista kaupankäyjistä.

Teemu Selänteen lähdettyä joukkueen palkkalistalta vapautui rahaa käytettäväksi joidenkin pelaajien hankintaa varten, ja Sharksien kymmenen varausvuoroa ensimmäisten viiden kierroksen aikana ovat myös houkuttelevia kohteita mille tahansa joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle