Red Wings solmi nuoret tähtipelaajansa pitkiin jatkosopimuksiin

NHL / Uutinen
Seider on edustanut kotimaataan MM-kisoissa neljästi.
Kuva © Jarno Hietanen
Detroit Red Wings on kiinnittänyt Moritz Seiderin seitsemän ja Lucas Raymondin kahdeksan vuoden mittaisiin jatkosopimuksiin.

Detroit Red Wings on solminut nuorille tähtipelaajilleen pitkät jatkosopimukset. Saksalaispuolustaja Moritz Seider sitoutuu punapaitoihin seitsemäksi vuodeksi, kun taas ruotsalaislaituri Lucas Raymond solmi alkuviikosta kahdeksan vuoden jatkosopimuksen. Seiderin keskivuosipalkka uudessa sopimuksessa on kahdeksan ja puoli miljoonaa dollaria. Puolestaan Raymondin keskivuosipalkaksi uudessa sopimuksessa on merkitty kahdeksan miljoonaa dollaria.

Kumpikin kaksikosta oli rajoitettuja vapaita agentteja, joilla ei ollut voimassa olevaa sopimusta alkavalle kaudelle.

NHL:n parhaimpiin puolustajiin kuuluva Seider on kantanut punapaitaa Hockeytownissa kaudesta 2021–22, jolloin hänet palkittiin vuoden tulokkaalle jaettavalla Calder Trophylla. 246 NHL:n runkosarjaottelussa Seider on merkkauttanut tehot 21+113.

23-vuotias puolustaja on Red Wingsin varaus kesältä 2019, kun seura huusi saksalaisen nimen yllättäen jo varaustilaisuuden kuudennella varausvuorolla. Hän on edustanut kotimaataan neljissä MM-kisoissa vuosina 2019, 2021, 2022 ja 2023. Seider valittiin kisojen tähdistökentälliseen vuosina 2021 ja 2023.

Raymond saapui taalajäille samaan aikaan Seiderin kanssa iskien tulokaskaudellaan 2021–22 runkosarjassa 57 (23+34) tehopistettä. Hänet valittiin sarjan tulokastähdistöön kauden päätteeksi.

Ruotsalaisesta on muodostunut joukkueen yksi tärkeimmistä hyökkääjistä. Menneellä kaudella hän voitti joukkueen sisäisen pistepörssin merkkauttamalla täyteen runkosarjaan 72 (31+41) tehopistettä. Raymond rikkoi samalla 30 maalin rajapyykin ensimmäistä kertaa urallaan. Red Wings kuulutti hänen nimensä kesän 2020 varaustilaisuuden neljännellä varausvuorolla.

22-vuotias Raymond on Seiderin tavoin edustanut kotimaataan MM-kisoissa, vuosina 2023 ja 2024.

» Lähetä palautetta toimitukselle