Jukurit täydensi hyökkäystään nopeasti K-Espoo-tappion jälkeen – Ruuttu paikkaa loukkaantumista pätkäsopimuksella

LIIGA / Uutinen
Ässien varakapteenina toiminut Ruuttu saa tililleen kuudennen Liiga-seuransa.
Kuva © Teemu Grönroos
Jukurit kertoo solmineensa marraskuun maaottelutaukoon asti ulottuvan sopimuksen Alexander Ruutun kanssa. Isaac Johnsonin arvioidaan olevan sivussa kuusi viikkoa.

Alexander Ruuttu, 31, on tehnyt 3. marraskuuta asti kestävän sopimuksen Mikkelin Jukureiden kanssa, seura tiedottaa verkkosivuillaan.

Jukurit kertoo allekirjoittaneensa sopimuksen Ruutun kanssa, kun tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että joukkueen amerikkalaisvahvistus Isaac Johnson on loukkaantumisen vuoksi sivussa arvion mukaan kuusi viikkoa.

– Aku on hyvin tervetullut lisä meidän tämänhetkiseen tilanteeseen. Saadaan Akusta Jukureille kokenut pelaaja, joka pystyy pelaamaan Liigassa. Aku tuo meille kokemuksen lisäksi leveyttä ja monipuolisuutta, sillä hän pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidassakin, kuvailee Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

– Olen todella innoissani ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Pyrin tekemään joka päivä hommia joukkueen eteen. Aamulla tilanne selkeni, että tulen tänne. Kävin hakemassa kamat ja pakkasin auton, kertoo motivaatiostaan puolestaan Ruuttu.

Ruuttu pelasi viime kauden Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Krefeld Pinguinen joukkueessa ja keräsi 37 ottelussa tehot 6+11=17. Tätä ja yhtä Ruotsin HockeyAllsvenskan-kautta lukuun ottamatta Ruutun ura on kulunut kotimaassa. Hyökkääjän tililtä löytyy 426 Liigan runkosarjaottelua viidessä seurassa pistein 81+68=149.

Jukurit hävisi keskiviikkoiltana kauden toisessa kotiottelussaan Kiekko-Espoolle luvuin 4–6. Joukkue on kerännyt ensimmäisestä neljästä ottelustaan yhden HPK-voiton ja kolme pistettä. Tänään sen riveistä puuttuivat Johnsonin lisäksi kaksi muuta uutta ulkomaalaisvahvistusta Max Ellis ja Peter Abbandonato, jotka olivat avausotteluissa Jukurien parhaat pistemiehet.

Ruuttu tutustui tänään illalla uuteen joukkueeseensa ja on sen vahvuudessa mukana huomisesta alkaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle