Viime kaudella SaiPassa pelanneelle Henri Kiviaholle yllätyspesti SHL:ään: tuuraa Marek Langhameria

SHL / Uutinen
Maalivahti saa Ruotsista tililleen uransa viidennen pelimaan.
Henri Kiviaho on solminut pätkäsopimuksen Malmö Redhawksin kanssa. Seuran maalivahti Marek Langhamer ei ole pelikunnossa.

Ruotsin SHL-seura Malmö Redhawks tiedottaa solmineensa lyhytaikaissopimuksen suomalaismaalivahti Henri Kiviahon, 30, kanssa.

Tiedote ei määrittele sopimuksen tarkkaa pituutta, mutta joukkue kertoo Kiviahon paikkaavan Ilveksessä kausina 2021–23 pelannutta Marek Langhameria, joka on loukkaantunut.

– Henri on kokenut ja taitava maalivahti, jota maalivahtivalmentajamme Christopher Nihlstorp on scoutannut vuosien aikana. Henri liittyy joukkueeseen välittömästi, ja tavoite on, että hän harjoittelee joukkueen kanssa jo tiistain aikana, kertoo suomalaisveskarin hankinnasta Malmön urheilujohtaja Björn Liljander.

– Varmistamme maalivahtiosastoamme lyhyellä tähtäimellä sen takia, ettei Marek ole tällä hetkellä saatavilla. Uskomme, että Marek palaa pian, mutta haluamme antaa hänelle aikaa, jota vaaditaan sataprosenttisen valmiin paluun tehdäkseen, Liljander paljastaa puolestaan Langhamerin tilanteesta.

Kiviaho pelasi viime kaudella Tšekin kahdella korkeimmalla sarjatasolla, kunnes siirtyi marraskuussa SaiPaan toiseen suuntaan liikkuneen Jan Lukášin tilalle.

SaiPassa Kiviaho torjui ensimmäistä kertaa kasvattiseuransa edustusjoukkueen riveissä. Tilille kertyi 26 ottelua torjuntaprosentilla 87,8 %, joka oli sama lukema kuin lappeenrantalaisseurassa tälle kaudelle jatkaneella Kari Piiroisella. Yhteensä Kiviaho on pelannut 97 Liiga-ottelua sekä 66 Tšekin pääsarjan runkosarjaottelua.

Kiviahosta tulee paljon suomalaisosaamiseen panostaneen Malmön kuudes suomalaispelaaja, sillä joukkueessa pelaavat myös hyökkääjät Henrik Haapala ja Joona Ikonen sekä puolustajat Teemu Kivihalme, Robin Salo ja Lassi Thomson.

Malmön maalilla torjui toissapäiväisessä sarja-avauksessa joukkueen ruotsalaismaalivahti Daniel Marmenlind. Kotijoukkue voitti ottelussa hallitsevan mestarin Skellefteå AIK:n 4–1 Ikosen ja Salon maaleilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle