Mielipide

Ainoa oikea ratkaisu

LIIGA / Kolumni
HC Ässät Oy oli vähällä kadottaa hopeakauden huuman viimeisetkin rippeet. Fanit ehtivät jo menettää malttinsa ässäjoukkueen mitäänsanomattomiin esityksiin. Tuote muuttui hetkessä sykkivästä trendituotteesta läpimädäksi. Korjausliike oli välttämätön.

Jääkiekkobisneksessä urheilullisella menestyksellä on suuri merkitys organisaation taloudellisiin nousu- ja laskusuhdanteisiin.. Tuotteen on oltava kunnossa, jotta sekä yleisö että sidosryhmät (sponsorit, media, yhteistyökumppanit jne.) olisivat yrityksestä kiinnostuneita. Ässät on joutunut kamppailemaan läpi 2000–luvun heikon vetovoimansa takia. Kun tuotteen laatu on ollut jatkuvasti vähintäänkin kyseenalainen, ovat rahat kirstun pohjalta väkisinkin huvenneet.

Liiketoiminnassa voi harvoin luottaa sattumiin ja onneen. Kuitenkin kaudella 2005-06 Poriin tippui lottovoittoa muistuttava onnenpotku: Ässät raivasi tiensä finaaleihin ja sytytti samalla koko kaupungin jääkiekkohurmokseen. Lätkä ei ollutkaan enää tosifanien juttu, vaan siitä tuli koko kaupungin yhteinen harrastus. Todellinen hittituote, jonka kysyntä ylitti moninkertaisesti tarjonnan.

Hopeahuuma oli niin raivoisa, että sen tuoma noste heilautti Ässät vajaassa kahdessa vuodessa konkurssin partaalla sinnittelevästä yhtiöstä velattomaksi ja vetovoimaiseksi. Vaikka viime kausi sujuikin mollivoittoisesti, teki Ässät lähes puoli miljoonaa euroa voittoa. Nämä rahat käytettiin investointeihin, joiden piti taata menestys ja rahavirtojen vuolas liplatus tuleviksikin vuosiksi.

Pettyneet kuluttajat

Viime kausi jätti karvaan maun porilaisten ja etenkin kausikorttiomistajien kitalakeen. Monet olivat ostaneet kortin uskossa, että menestys saisi jatkoa. Hopeakauden peliesityksistä ei ollut kuitenkaan tietoakaan. Heikkotasoinen joukkue konttasi syvissä vesissä ja kuluttajan mielessä kävi väkisinkin ajatus: ”kustiinko minua nyt linssiin?”. Pettymyskauden myötä muutama pahaenteisen tumma pilvi siirtyi ässähuuman ylle.

Kauden 2007-08 odotus oli ässäleirissä harvinaisen herkullista aikaa. Patapakka kokosi kesän aikana sellaisen miehistön, jolla liiga-avaukseen voitiin lähteä henkseleitä paukutellen naama luottavaisessa virneessä. Katastrofikausi unohdettiin yksissä tuumin. Monet rupesivat jo miettimään, minkälaisen hiusmallin he tällä kertaa leikkaisivat Ässien kevään finaalipeleihin. Padan piti olla jälleen kuumana.

Karu totuus valkeni sinisilmäisemmällekin ässäfanille viimeistään tiistaina 13. marraskuuta pelatun Ässät-TPS -ottelun jälkeen. Turkulaiset pitivät halutonta porilaislaumaa pilkkanaan latoen taululle tylyt 1-6-lukemat. Katsojat olivat yhtä mieltä siitä, että heidät oli petetty. Pettymys raikuikin kovaäänisenä hallin lehtereillä. Rytmikkäät ”Härkälä ulos” – huudot eivät jättäneet tulkinnoille varaa. Kuluttajat vaativat parempaa.

Jotain oli tehtävä

Kun tuote saa jatkuvasti negatiivista asiakaspalautetta ja sen markkinaosuus sekä vetovoima ovat vaarassa hiipua, strategiset linjanvedot on mietittävä uusiksi. Ässäjohto myönsi virheensä aloittamalla suoraselkäisesti kehitystoimet vaihtamalla valmentajaa. Etenkin asiakasuskollisuuden kannalta tämä oli viisas siirto. Tärkeintä on, että yritysjohto tekee kaikkensa kuluttajan hyväksi.

Seuran konttauksesta on turha syyttää pelkästään Jari Härkälää. Hänet oli pakko uhrata, sillä koko joukkuetta ei tunnetusti voida kesken kauden vaihtaa. Joukkueen rakentamisessa on tehty virheitä. Vääriä miehiä surffailee väärillä paikoilla ja aivan väärällä asenteella. Lopultahan pelaajat kaukalossa voittavat tai häviävät pelejä. Ja vain pelaaja itse voi päättä, millä työmoraalilla hän kaukaloon hyppää palkkapussiaan ansaitsemaan.

Toivoa vain sopii, että kokenut ja arvostettu Alpo Suhonen saa sekalaisen sakin pelaamaan yhtenäistä ja kurinalaista ässälätkää. Peiliin katsomisen paikka on nimittäin jokaisella.

Suhonen ei varmasti ole edullinen ratkaisu. Se tulee kuitenkin maksamaan pitkällä tähtäimellä itsensä takaisin, vaikkei urheilullista menestystä tältä kaudelta enää saataisikaan. Vanhojen asiakkaiden pitäminen kun tulee yritykselle viisi kertaa halvemmaksi kuin uusien hankkiminen.

Valmentajan vaihdolla seurajohto mahdollisti sen, että ässänoste voidaan kaupungissa säilyttää takaiskuista huolimatta. Jos korjaaviin toimiin ei olisi ryhdytty, olisi se pahimmassa tapauksessa tietänyt uuden ässälaman alkamista. Sillä porilaiset olivat valmiita kääntämään jälleen kerran selkänsä Ässille, mikäli valmentajaa ei olisi vaihdettu.

Seura pesi ratkaisullaan kasvonsa ja pelasti uskottavuutensa. Fanit ovat taas ainakin hetken tyytyväisiä. Laakereille ei voi silti jäädä lepäämään, sillä pian pitäisi aloittaa ensi kauden joukkueen rakentaminen.

Silloin on taas uusien oikeiden ratkaisujen vuoro.

» Lähetä palautetta toimitukselle