Viimeinen pyrähdys ennen joulua

LIIGA / Ennakko
HIFK ja Lukko iskevät yhteen ennen ansaittua joulutaukoa.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
HIFK:lla ja Lukolla on edessään vielä viimeinen koitos ennen ansaittua joululomaa. Joukkueet kohtaavat lauantaina jo neljännen kerran tällä kaudella, päänäyttämönä toimii nyt Helsingin jäähalli.

HIFK:n kahdeksan ottelun voittoputki tuli päätökseensä perjantai-iltana Lappeenrannan kisapuistossa. SaiPa vei niukan kamppailun nimiinsä loppuhetkien voittomaalilla lukemin 2-1. Tappio oli helsinkiläisille vasta kolmas marraskuun maajoukkuetauon jälkeen.

Myös Lukko kärsi tappion edellisessä ottelussaan, kun Kärpät oli Oulussa vahvempi lukemin 3-1. Lukko on vaikean alkukauden jälkeen löytänyt voittavan pelaamisen punaisen langan. Kymmenestä edellisottelusta raumalaiset ovat voittaneet seitsemän.

Lauantainen ottelu on jo kauden neljäs kohtaaminen joukkueiden välillä. Aiemmista kamppailuista kaikki on vienyt kotijoukkue, Lukko kahdesti ja HIFK kertaalleen. Kahteen otteeseen ratkaisua on haettu varsinaisen peliajan jälkeen.

Keskinäisissä otteluissa parhaat pistemiehet ovat olleet jokaisessa ottelussa maalin tehnyt ja lisäksi yhden syöttöpisteen kerännyt Lukko-hyökkääjä Joni Nikko sekä neljän syöttöpisteen Toni Koivisto. HIFK:lta kolmeen pisteeseen ovat pystyneet Iiro Pakarinen, Juuso Puustinen, Ville Peltonen sekä Jason DeSantis.

Lukko tuoreena haastamaan

HIFK pyrkii kotihallissaan pelaamaan aktiivisesti ja riistämään kiekot jo syvällä hyökkäysalueella. Ajoittain aktiivisuus muuttuu yli-innokkuudeksi ja keskialueelle jää ylimääräistä tilaa, johon vastustaja voi iskeä. Viimeksi tiistaina KalPan Artturi Lehkonen käytti tilaa puolustuslinjan takana hyväkseen ja iski kaksi lähes identtistä läpiajomaalia.

Pelitapa on myös kuluttava ja helsinkiläisten otteista onkin viime kierroksilla paistanut väsymys, joka ilmenee etenkin ratkaisuissa kiekon kanssa. Lauantain ottelu on punapaidoille viikon kolmas, Lukko vastaavasti pääsee otteluun huomattavasti paremmin levänneenä, edellisen ottelun joukkue pelasi tiistaina.

Viime otteluissa raumalaisten perisynti on ollut viimeistelyn heikko taso ja maalipaikkoihin pääseminen. Neljässä edellisottelussaan joukkue on tehnyt yhteensä vain neljä maalia.

Hurjassa vireessä marraskuun aloittanut Ville Vahalahti ei ole onnistunut viime otteluissa heiluttamaan verkkoa. Vahalahden ruudin ollessa kosteampaa, esiin on noussut Nikon, Steven Zalewskin ja Koiviston ketju.

Kotijoukkueen loukkaantuneiden lista on edelleen pitkä, mutta joukkue on siitä huolimatta onnistunut keräämään pisteitä. Suurin mielenkiinto kohdistuukin maalin suulle. Ottelu on viimeinen ennen nuorten mm-kisoja, joihin Ville Husso lähtee mukaan. Antaako valmennusjohto Joakim Lundströmin näyttää taitojaan jo ennen pakkotilannetta vai jatkaako Husso maalin suulla?

Vierailta puolestaan puuttuu kokoonpanosta hyökkääjät Vahalahti, Teemu Nurmi, Lauri Tukonen sekä viimeisimpänä listalle liittynyt Aki Uusikartano.

 

Seuraa Heitä

Oscar Eklund #27 |

Puolustaja

Ruotsalaispuolustajan taso on noussut silminnähden sen jälkeen, kun sai puolustajaparikseen maanmies Daniel Fernholmin.

Joni Nikko #72 |

Laitahyökkääjä

Lukon sisäisen maalipörssin kakkonen. Viihtynyt HIFK:ta vastaan, tehnyt kolmessa ottelussa jokaisessa maalin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Ville Peltonen 3 4 7
2.Arttu Luttinen 2 4 6
3.Toni Söderholm 1 4 5
4.Corey Elkins 1 3 4
5.Mikko Jokela 1 3 4
Lukko M S P
1.Steven Zalewski 1 3 4
2.Joni Nikko 1 3 4
3.Aaron Gagnon 3 1 4
4.Petteri Nummelin 0 2 2
5.Jerry Ahtola 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle