Vanhat viholliset kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Helsingissä aina suuria tunteita herättävä Tappara saapuu Helsingin Jäähalliin IFK:n vieraaksi.

IFK:lla tarkkuutta haetaan

IFK:lla oli varsinkin torstaina Pelicansia vastaan suuria ongelmia purkaa kiekkoja omasta päästä. Useat purut päätyivät Pelicans-karvaajien suojuksiin ja sitä kautta loivat vaaratilanteita IFK-maalille. Tappara antaa varmasti vielä vähemmän anteeksi tällaisia virheitä.

Pelillisesti IFK on ollut kovin ailahteleva, mutta joukkue on tulossa. Kaikki neljä kenttää ovat esittäneet pelillisen heräämisen merkkejä. Vielä kun kaikki saadaan toimimaan samassa ottelussa, niin IFK tulee olemaan kova voitettava.

Illan otteluun IFK saa mukaansa pelikiellosta vapautuvan Roman Vopatin, jonka taklauksia ja taistelua IFK-kaipaa. Muuten IFK:n ase Tapparaa vastaan on juuri luistelu, sillä Tappara on isokokoinen joukkue.

IFK:n maalissa on paljon sekä tamperelaisissa että helsinkiläisissä tunteita herättävä Tom Draper. Draperin tuntevat varmasti erittäin hyvin Tapparan pelaajat ja saa nähdä, miten tämä otteluun vaikuttaa.

IFK:lta poissa ovat varmuudella pelikieltoa kärsivä Pasi Saarinen ja operaatiosta toipuva Kimmo Salminen. Neljä kentällistä IFK saa kuitenkin otteluun puettua, sillä vaihtomiehiä tällä hetkellä riittää.

Tappara perinteisen vahva

Tappara ei ole tälläkään kaudella otteluakaan hävinnyt, eikä se sitä halua tehdä tänäänkään. Torstaina Tappara joutui tyytymään yhteen pisteeseen SaiPaa vastaan, mutta tiistaina Ilves taipui lukemin 5-3 viime kauden finalisteille.

Tappara jatkaa itselleen ominaisella tyylillä, tiukalla karvauksella ja joukkuepelillä. Joukkue ei juurikaan ole viime kaudesta muuttunut, joten yhteispeli varmasti kulkee. Tappara onkin yksi liigan ennakkosuosikkeja, jolta odotetaan voittoja sekä kotona, että vieraissa.

Tapparalta poissa ottelusta on valitettavasti juuri se pelaaja, jota IFK-fanit odottivat kirvesrintojen paidassa näkevänsä. Toni Mäkiaho kärsii SM-liigalta saamaansa 3 ottelun pelikieltoa vielä kahden ottelun verran.

Tunnelmaa riittää

Joukkueet ovat kohdanneet tälla kaudella kerran, silloin IFK olin lukemin 1-0 parempi. Tosin kyseessä oli Ärrä-cupin pronssiottelu, jossa ketjut ja peli muutenkin oli vahvasti haussa.

Tapparalla on perinteisesti Helsingissä ollut vankka kannatus entisten tamperelaisten keskuudessa, joten ottelu tulee olemaan varmasti tunnerikas. Vielä kun lauantaipeleissä on muutenkin hyvää tunnelmaa, niin meteliä riittää.

Viime kauden kohtaamisista IFK voitti vain yhden vieraissa, eikä kotona Tapparaa vastaan käteen jäänyt kuin jatkoaikatappiosta saatu yksi piste. Viimeistään nyt on IFK:lla näytönpaikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle