Pisteitä janoavat joukkueet

LIIGA / Ennakko
Vastakkain ovat kaksi liigan häntäpäästä löytyvää joukkuetta. Molemmille pisteet ovat elintärkeitä. Lukko ei ole juuri vieraspeleissä vakuuttanut, tosin Ilveksellä on viiden ottelun tappioputki päällä. Kotikaukalossa on tosin helpompi pelata.

Ilves tappiokierteessä

Ilves on juuttunut tappioiden tielle. Viisi ottelua on jo mennyt ilman pisteitä. Viime kaudella samanlainen murheen alho tuli loppuvuodesta, joukkueen pelattua alkukaudesta mainiosti.
Tällä hetkellä joukkueessa tökkii eniten puolustuspeli. Runkopuolustajia on sairastuvalla ja pelaamaan kykenevät eivät ole pystyneet ottamaan vastuuta. Ilvekseltä puuttuu pakistosta yksi selkeä suunnannäyttäjä. Johtaja, joka omilla esityksillään saa muutkin pelaamaan hyvin. Alunperin siihen rooliin kaavailtu J-P Laamanen ei ole sitä tehnyt, osasyynä on varmasti perheessä olevat murheet.
Viime aikoina on huhuttu Martti Järventietä takaisin Ilvekseen, mutta mies on menossa hakemaan pelipaikkaa Montreal Canadiensista.
Ulkomaalaiskiintiö on täynnä ja kotimaisia pelaajia ei juuri ole saatavilla.

14.10. ilmestyneessä Aamulehdessä kiirehti Ilveksen puheenjohtaja Jouni Jääskeläinen toppuuttelemaan valmentajanvaihtoa vaativia kannattajia. Toistaiseksi valmentaja Ari-Pekka Selinillä on johdon tuki takanaan. Pitkään ei Ilves voi pitää tappioputkea yllään. Jos näin vielä pitkään jatkuu, voidaan pudotuspeleille sanoa jäähyväiset tältä kaudelta.

Ilveksen pelitapa ei ole vielä auennut kenellekään. Puolustajat ovat tässä tärkeimmässä asemassa. Avauksien pitäisi lähteä nopeasti eteenpäin, kun kiekko saadaan omille. Tosin hyökkääjätkin ovat välillä seisovilla jaloilla. Tuntuu kuin kukaan ei tietäisi mitä siellä kentällä pitää tehdä.

Pienin liikkein pitäisi joukkueen peli saada paremmalle radalle ja sitä mukaa joukkue alkaa voittamaan otteluita.
Tiistain ottelusta tulee kaikkea muuta kuin helppo.

Rauman "palloketuilla" vaikea alku

Lukon alkukausi lähti käyntiin hyvin, neljästä ottelusta kolme voittoa. Sen jälkeen kuudesta ottelusta on tullut vain yksi voitto. Peli ei ole lainkaan sujunut.
Toistaiseksi saaduista voitoista voidaan kiittää Petri Vehasta. Isokokoinen maalivahti löi itsensä läpi koko kansan tietoisuuteen viime kaudella ja on jatkanut samoja otteita.
Vehaseen ottelut eivät ole ratkenneet.
Lukon hyökkäys on ollut tehoton ratkaisemaan otteluja.
Viime kaudella myöskin läpilyöneet nuoret pelaajat Viinanen, Normio, Vidman ovat olleet varjo entisestään.

Pasi Saarela on yrittänyt pitää joukkuetta pinnalla, mutta on yksin. Lisäksi muut joukkueet tietävät hänen vaarallisuutensa. Ulkomaalaiset eivät ole juuri esittäneet mitään, tosin pistenikkareiksi heitä ei ole hankittukaan. Kolmen miehen yhteenlasketut tehot ovat 1+4. Ulkomaalaisiksi aika vähän.

Lukko on muutenkin tehnyt vähän maaleja otteluissaan. Puolustus raumalaisilla toimii, mutta jatkuvalla puolustuksellakaan ei voi peliä voittaa.
Sunnuntain tv-ottelussa Pelicanseja vastaan Lukolla oli peli hyvin hallussa. Sitten Pelicans iski viidessä minuutissa ja ratkaisi ottelun hyväkseen. Aikaa Lukolla oli vielä vaikka mihin, mutta tulosta ei tullut.
Jotkut raumalaiset kannattajat ovat alkaneet vaatia jo Lukon valmentaja Ismo Lehkoselle potkuja. Lehkonen sekoittelee ketjuja usein, pelaajillakin on vaikeuksia saada pelistä kiinni, kun miehet vierellä vaihtuvat jatkuvasti.

Vastakkain ovat kaksi joukkuetta, joille pisteet ovat elintärkeitä. Kotijoukkueena Ilves varmasti ottanee pelin haltuunsa ja Lukko puolustaa. Lopussa katsotaan mitä tapahtuu.
Tosin olen ennenkin ollut väärässä..

» Lähetä palautetta toimitukselle