Tulokasvalmentajat vastakkain Niiralassa

LIIGA / Ennakko
Kuopion arki-illassa kohtaavat kauden hyvin aloittaneet KalPa ja Ässät. Molempien joukkueiden penkin takana häärää uusi päävalmentaja, eikä etukäteen povattuja vaikeuksia ole ainakaan vielä ilmaantunut.

Kuntokäyrät

Vierasjoukkue Ässät on pelaamastaan viidestä ottelusta napsinut kymmenen pistettä. Karri Kiven luotsaama patapakka löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta. Viime viikko tuotti porilaisille puhtaat voitot Bluesista ja HPK:sta, sekä voittomaalikilpailun jälkeen kärsityn tappion Pelicansille.

Kotijoukkue KalPa on kulkenut alkukauden neljä ottelua voitosta voittoon. Mennyt viikko toi savolaisille vieraspisteet Lappeenrannasta sekä kotivoiton HIFK:sta. Voittamalla tiistaina KalPa nousisi jälleen liigan piikkipaikalle.

KalPan vakuuttava alkukausi on ollut monille pienoinen yllätys. Kuopiolaisten päävalmentajaksi täksi kaudeksi nousseelle Tuomas Tuokkolalla on toistaiseksi vyöllään pelkkiä voittoja

– Hyvä alkukausi perustuu kärsivälliseen pelaamiseen. Jokaisessa pelissä ollaan parannettu pelin sisällä, ollaan jaksettu tehdä töitä, eikä olla lähdetty harhapoluille. Se on tuonut meille tulosta, Tuokkola toteaa.

Ratkaisun paikat

Kuopiolaiset ovat olleet alkukauden peleissään poikkeuksetta vastustajaansa liukkaammalla jalalla liikenteessä. Ässien kannalta oleellista onkin, pystyykö joukkue vastaamaan kilpipaitojen vauhtiin. KalPan päävalmentajan mielestä savolaisia odottaa kova vastus.

– Ässät on vaarallinen joukkue, jossa on paljon hyökkäysvoimaa. Pieniä asioita ollaan vastustajasta huomioitu, vaikka suuri energia menee omaan tekemiseen ja parhaan terän irti saamiseen.


Tuokkolan teesit ovat toimineet alkukaudella mallikkaasti.

Viimeisimmässä pelissä porilaiset osoittivatkin hyökkäyspotentiaaliaan, kun HPK:n verkko heilui kuusi kertaa. Mikäli tarkkuutta olisi ollut aavistuksen lisää, olisivat lukemat voineet olla isommatkin. Myös KalPa on saanut paljon onnistumisia hyökkäyspäässä, vaikka Tuokkola ei vielä täysin tyytyväinen olekaan.

– Hyökkäyspelaamiseen me tarvitaan lisää kamppailuvoimaa sekä luovuutta ja rohkeutta lisää, että me saadaan luotua maalintekopaikkoja hyviä puolustuksia vastaan. Toki jokaista osa-aluetta pitää parantaa, koska kaikki muutkin tekevät niin.

Tiistai-illan ottelussa nähdään liigan tilastokärkeen kuuluvia maalivahteja. Kotijoukkueen Ari Ahonen on päästänyt kauden neljässä ottelussa vain kolme maalia ja ollut joukkueen selkäranka. Viime viikonlopun peleissä Ässien maalia vartioi Antti Raanta, mutta myös pienestä vammasta kärsinyt Juha Järvenpää on esiintynyt varmasti pelaamissaan otteluissa.

Kokoonpanot

KalPan kokoonpanoon ei ole tulossa muutoksia. Perjantaina kolmannen erän huilannut Sami Kapanen on pelikunnossa ja Ari Ahonen jatkaa kuopiolaisten maalilla. HIFK-pelin loppurähinätkään eivät poikineet pelikieltoja, joten poissa savolaisten riveistä ovat edelleen hyökkääjät Kalle Kerman ja Iiro Pakarinen sekä puolustaja Matti Koistinen.

Porilaistenkaan kokoonpanoon ei viikonlopun otteluiden jälkeen ole luvassa muutoksia. Seurantaan voi laittaa kakkosketjun Tomas Zaborsky-Stephen Dixon-Radek Smolenak, joka on kolistellut maalirautoja useampaan kertaan. Poissa ovat puolustajat Miko Malkamäki ja Ryan Caldwell.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle