Sarjajohtaja länsirannikon visiitille

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella pelitila oli näin tiukassa.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman tiistai-illassa kohtaavat Lukko sekä monen yllätykseksi sarjajohdossa liitävä Lahden Pelicans. Lukko ei ole vielä kaudella hävinnyt kotonaan, joten nyt nähdään, mihin vakuuttavasti kauden aloittanut Pelicans pystyy.

Tiistai-illan kamppailut ovat yleensäkin varsin mitäänsanomattomia. Yleisöä on paikalla vähän ja uusi viikko vasta saadaan kunnolla käyntiin. Ylivoimaisesti Liigaa johtava Pelicans kun saapuu Lukolle vastustajaksi, luulisi kotijoukkueen olevan hereillä heti alusta alkaen.

Hurmoksessa pelaava vierasjoukkue jos saa muutaman maalin eteen, on ottelun voittaja selvillä jo paljon ennen loppusummerin soittoa. Lukon kauden avauskuukausi oli selkeän kaksijakoinen. Kolme ottelua kotikaukalossa ja tuloksena kahdeksan sarjapistettä.

Neljä matkapeliä toivat takataskuun vain yhden pisteen, joten Lukko elää tällä hetkellä kotiotteluiden varassa. Vastustajina Raumalla ovat käyneet pääkaupunkiseudun joukkueet. Kolmen ottelun saldoksi tuli neljä päästettyä maalia omaan vekkoon. Se kielii hyvästä puolustuspelaamisesta ja onnistuneesta maalivahtipelistä.

Vaikka Lukko saalisti näissä kolmessa pelissä yhtä vaille kaikki pisteet, joukkuetta vaivaa edelleen koko kauden mukana kulkenut ongelma. Maaliteko on joukkueelle myrkkyä, eikä selvistäkään paikoista saada kiekkoa vastustajan verkkoon. Edellisessä ottelussa oli jo viitteitä parantuneesta tehokkuudesta ensimmäisen erän otteiden perusteella, mutta perisynti palasi tekemiseen kahden jälkimmäisen erän aikana.

Vierasjoukkueen tekemisessä tasaisuus on ollut valttia. Pelit ovat yhtä vaille kaikki päättyneet maalin erolla ja joukkue on voittanut näistä seitsemästä koitoksesta kuusi. Se kertoo omaa kieltään joukkueen vahvuudesta. On tunnetusti paljon helpompi hävitä kuin voittaa yhdellä maalilla.

Pelicans pelasi siis tasaisesti koko syyskuun. Kertaakaan vastustaja ei tehnyt kolmea maalia lahtelaisten verkkoon. Joukkueen tekemisestä huokuu kova itseluottamus eikä rivistöstä löydy heikkoa lenkkiä. Päävalmentaja Hannu Aravirta saapuukin Raumalle luottavaisin mielin vierasvoittoa metsästämään.

Viime kaudella Lukossakin pelannut Kimmo Koskenkorva haluaa näyttää entiselle seuralleen osaavansa myös maalinteon.

- Näyttöhalut ovat itsellä kovat. Viime kausi ei mennyt omalta osalta häävisti, ja olisihan se mukava heiluttaa verkkoa tuttuja pelikavereita vastaan. Lukko puolustaa meidän tapaan todella tiiviisti ja näyttäisi olevan eräänlainen trendi, että tällä kaudella kaikki joukkueet lähtevät liikkeelle puolustuksen kautta ja pelit ovat vähämaalisia, miettii hyökkääjä ottelun alla.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosastolla ovat puolustajat Tommi Kovanen ja Jesse Virtanen sekä hyökkääjät Teemu Nurmi, Jarkko Kauvosaari ja Steven Zalewski.

Vierasjoukkueen osalta toipilasosasto on lähes tyhjä. Ainoastaan hyökkääjä Marko Pöyhösen pelaaminen on epävarmaa.

Seuraa Heitä

Juhani Jasu #61 | HIFK

Keskushyökkääjä

Kauden avausmaali antaa vielä odottaa itseään. Joko nyt nähdään tuuletuksia osuman merkiksi?

Kimmo Koskenkorva #10 |

Laitahyökkääjä

Maalitili myöskin avaamatta. Onnistuuko nopea luistelija viime kauden seuraansa vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Petteri Nummelin 4 2 6
2.Ville Vahalahti 1 3 4
3.Jerry Ahtola 1 3 4
4.Toni Koivisto 0 3 3
5.Ilkka Mikkola 0 3 3
Pelicans M S P
1.Pekka Saarenheimo 3 4 7
2.Vili Sopanen 2 5 7
3.Radek Smolenak 4 1 5
4.Juha Leimu 4 1 5
5.Timo Pärssinen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle