Tappara voittoon vaikeimman kautta

LIIGA / Raportti
Palola ja Tappara pääsivät juhlimaan tiistaina.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara johti ottelua aina päätöserään saakka, mutta oli lähellä lahjoittaa voiton vierailija JYP:lle puolustuspään hölmöilyiden seurauksena. Ottelussa mentiin kuitenkin aina voittomaalikilpailuun saakka, jonka ainoa onnistuja oli konkari Ville Nieminen.

Kotijoukkue Tappara näytti vahvan avauserän jälkeen menevän menojaan Jukka Peltolan ja Jan-Mikael Järvisen maalien myötä, mutta toisin kävi. Tamperelaiset tekivät ottelun itselleen vaikeaksi sortumalla jäähyihin ja lepsuun puolustamiseen, joiden seurauksena JYP pääsi rinnalle ja hetkeksi ohikin. Kotijoukkueen onneksi ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui viime peleissä rooliaan kasvattaneen Olli Palolan upea rannelaukaus aivan Tuomas Tarkin vartioiman maalin yläkulmaan, vain 36 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Palola oli muutenkin ottelun ehdoton hahmo tehden Peltolan ohella tehot 1+1.

- Alussa oltiin hyvin mukana, sitten vähän nukahdettiin jälleen kerran. Mutta pääasia kuitenkin kaksi pistettä, se on kaikista hienoin asia tässä illassa, analysoi komean 3-3 tasoituksen viimeistellyt Tappara-laituri.

JYP mukaan peliin

Tappara ja JYP ovat viime kausina pelanneet lukuisia tasaisia vääntöjä, eikä tiistain ottelu tuonut poikkeusta tähän. Tappara oli ottelussa kuskin paikalla vielä pitkälle päätöserään saakka, mutta vierailijat rokottivat armotta tamperelaisten löysästä puolustuspään pelaamisesta. Liigan maalintekijätilastoihin saatiin myös uusi nimi Joonas Sammalmaan onnistuttua viimeistelemään jyväskyläläisten 2-1 kavennuksen. Maalista JYP sai lisää virtaa ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän painopiste siirtyi Tapparan kenttäpäätyyn. Hetken näytti jo siltä, että kotijoukkue kärsii kolmannen perättäisen tappionsa.

- Kyllähän Jyppi on aina Jyppi. Luistelee hyvin, lyö kroppaa likoon eikä anna ollenkaan periksi. Vuodesta toiseen JYP:llä on henki päällä, mutta onneksi peli kääntyi tänään näin.

Tapparalta lupa odottaa parempaa

Tänään ottelun Tapparan nimellisessä nelosvitjassa aloittanut Palola oli parrasvaloissa myös perjantaina Jokereita vastaan – silloinkin tarkalla rannelaukauksellaan. Viime kevään pudotuspeleissä nimeään esille tuonut mies on viime otteluissa osoittanut olevansa nousujohteisessa vireessä ja lunastanut paikan myös Tapparan ylivoimasta, joka ei kuitenkaan ole sujunut aivan toivotusti.

- Henkilökohtainen peli on koko ajan tuntunut ihan hyvältä. Mutta kyllähän se niin on, että kun joukkueelle ei tule pisteitä niin ei voi olla millään tavalla olla tyytyväinen vaikka sieltä maalin saa sieltä täältä tehtyä. Pitää vaan yrittää tehdä enemmän ja jonain iltana saada tehtyä useampikin maali. Ylivoimallakin pitäisi laittaa verkko heilumaan nyt kun siihen on päässyt pelaamaan.

Ottelu Jyväskyläläisvieraita vastaan ei ollut Tapparalle helppo, niin kuin ei mikään muukaan viime peleistä. Viime kauden hopeajoukkue on aloittanut syksyn vuoristoratamaisesti tulosten valossa, mutta pelillisesti ryhmä on kuitenkin menossa oikeaan suuntaan.

- Pelaaminen on vähän tollasta vuoristorataa, mutta nyt on ollut viitteitä siitä että pystytään pelaamaan useammin hyviä pelejä putkeen ja siihen täytyykin pyrkiä. Uskon, että siihen varmasti myös päästään aika nopeasti, kertoi Palola joukkueensa kehityksestä.

Tappara jatkaa urakkaansa torstaina Kärppien vieraana Oulussa, kun taas JYP isännöi Lukkoa perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle