Pakkien perusratkaisut ja pyörivä vastapallo Ässien voiton takuuna

LIIGA / Raportti
Ville Uusitalo (vas.) ja Teemu Vuorisalo (oik.) olivat näkyvässä roolissa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät käänsi KooKoo-ottelun voitoksi erityisesti puolustuksen onnistumisilla. Nuori Teemu Vuorisalo on päässyt kokeneiden pakkien oppiin.

Ässien kuluvan kauden ongelmana ovat olleet ottelujen toiset erät. Tapaninpäivän KooKoo-ottelussa porilaisjoukkue voitti toisen erän ja sitä kautta lopulta koko pelin jatkoajalla.

Kouvolalaiset onnistuivat selvästi viimeistä Porin-visiittiään paremmin. Peli ei mennyt kummankaan joukkueen osalta koohottamiseksi, ja maalitkin olivat tiukassa.

− Taistelimme hyvin tilanteeseen nähden. Juha Järvenpää epäonnistui viime kerralla, mutta nyt hän käytti toisen mahdollisuutensa hienosti, arvioi KooKoon päävalmentaja Petri Mattila.

Porin Ässien kasvatti olikin hienoine torjuntoineen merkittävässä roolissa KooKoon pistetaistelussa. Muun muassa Ville Uusitalo karkasi toisessa erässä läpiajoon välittömästi jäähynsä jälkeen. Mallikas yritys päättyi niukasti maalin ohi.

Ässät oli pitkään kiinni ottelun voitossa Teemu Vuorisalon kauden kolmannella osumalla.

− Aina on hyvä saada onnistumisia puolustajiltakin. Maalimäärät eivät ole ihan Juha Leimun tasolla, huokaisi Vuorisalo.

− Tauon aikana yritin parantaa osumatarkkuuttani. Luin Satakunnan Kansan pelaaja-arvioista, että vetoni on kova, mutta suuntautuu maalin ohi, veisteli ässäpakki.

Vuorisalon osuma syntyi kohta ottelun puolenvälin jälkeen. Ässät sai pitkän pyörityksen KooKoon päätyyn, ja sairastuvalta palannut Jake Hansen jätti kiekon Vuorisalolle. Järvenpää myös vaikutti hieman kadottaneen kiekkoa näkyvistään.

− Pääsin onneksi vetämään pyörivään vastapalloon. Ne ovat aina hankalia torjuttavia maalivahdeille, valotti Vuorisalo tilannetta.

Kotijoukkue oli tapaninpäivän otteluun muuttanut myös ylivoimakuvioitaan. Vuorisalo oli mukana niin sanotussa ykkösylivoimassa, ja sai muutenkin runsaasti vastuuta.

− Peliaikaa on nyt tullut mukavasti. Totuin juniorijoukkueissa isoihin minuutteihin, ja nyt niitä on kertynyt edustuksessakin, iloitsi Vuorisalo.

− Mitään ei voi ottaa pois pakkipariltakaan. Mikko Viitasen kanssa kemiat menevät hyvin yksiin. Hän on oikea isäntä kentällä ja hyvä apu nuoremmallekin pakille.

Pakki myös ratkaisi pelin

Hyvin pelannut KooKoon energiaketju pääsi juhlimaan kolmannen erän tasoitusmaalia Tomi Peltosen johdolla. Aki Kangasmäki ja Matthew Watkins tekivät kelpo esityön juuri Vuorisalon kiekonmenetyksen jälkeen.

Ässien pakkien vire kuitenkin käänsi pelin jatkoajalla. Pat Mullane näytti jo kadottavan kiekon omalla siniviivallaan voimakkaan kahden miehen karvauksen paineessa. Liiallinen into kostautui, kun Mullanen onnistui heittää kiekko maanmiehelleen Hansenille.

Hansen löysi Valtteri Viljasen maalin edestä, ja nuorukainen niittasi ottelun ratkaisun paluukiekosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo