Kilpeläinen ja salama-alku Kerhon surmana

LIIGA / Raportti
Eero Kilpeläinen jatkoi syyskauden huippuvirettään.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
KalPa palasi joulutauolta kantahämäläisiä vieraitaan energisemmin ja ratkaisi ottelun jo avauserän alkuminuuttien aikana.

Ensitahdit tulevalle nähtiin jo erän avausminuutin aikana: KalPa latoi viidentoista sekunnin tehohetkensä aikana taululle 2−0-lukemat jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä. 

Lisää seurasi reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun erän tehomies Mikael Ruohomaa niittasi toisen maalinsa ja johdatti savolaiset erätauolle kolmen maalin johdossa.

Avauserä oli kokonaisuutena varsin vauhdikasta jääkiekkoa, mitä kotijoukkue hallitsi käytännössä mielin määrin. Nopean johdon jälkeen se pääsi kontrolloimaan pelin virtauksia.

HPK pyrki nostamaan karvaustaan 3−0-takaiskumaalin jälkeen, mutta kovin erikoisia maaipaikkoja se ei kyennyt rakentamaan. Sen sijaan epätarkkuus kiekollisessa pelissä tarjosi KalPalle hyviä vastahyökkäyspaikkoja, vaikkei se lisäosumiin pystynytkään.

Kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta oli tyytyväinen omiensa aloitukseen.

− Karvasimme heti alusta aggressiivisesti ja saimme loistavan tuloksen avauserässä.

Kilpeläinen kannatteli paineen alla

Toisessa erässä KalPa nosti jalkaa kaasulta, puolusti ja pyrki kontraamaan kiekonriiston jälkeen. Kerho aloitti erän aggressiivisesti ja oli jo nousemassa kuskin paikalle, mutta Virran hyvin ajoitettu aikalisä erän alkuhetkillä rikkoi hetkeksi HPK:n momentumin.

Vain puoli minuuttia aikalisän jälkeen Ruohomaan kanssa tehokkaan tutkaparin muodostanut Jonne Tammela heilutti jälleen verkkoa Myllyniemen selän takana. 

− Loppupelin ajan olimme vastaanottajia, mutta pelimme rakenne oli kunnossa, KalPa-luotsi Virta analysoi ottelun kulkua.

HPK pyrki pelaamaan rohkeasti ja painostamaan kotijoukkuetta virheisiin. KalPa puolestaan jäädytti peliä johtoasemaansa turvaten. KalPa-maalivahti Eero Kilpeläiselle kirjattiin ottelussa yli tuplasti virkaveli Myllyniemeä enemmän torjuntoja ja syyskaudella loistanut kuopiolaistorjuja hoitikin muutamat HPK-maalipaikat varmasti.

KIlpeläinen keräsi kehuja lehdistötilaisuudessa.

− Saimme luotua hyvin paikkoja, mutta Kilpeläinen oli erinomainen, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen jakoi tunnustusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo