Blues unohti voittamisen taidon, Tapparalle ansaitut kaksi pistettä

Ville Nieminen teki jatkoajalla ottelun voittomaalin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon Blues ei ole enää voittamaton kotikaukalossaan. Sinisten kaksi ensimmäistä laukausta upposivat Tapparan maaliin, mutta kirvesrinnat nousivat upeaan jatkoaikavoittoon.

Alku oli Tapparalle painajaismainen. Heti ensimmäisessä vaihdossa Bluesin Tommi Huhtala punnersi maalin edestä 1-0, ja pari minuuttia myöhemmin Miro Aaltonen ampui kauden seitsemännen maalinsa. Kirvesrintojen maalilla torjuneen Pekka Tuokkolan olisi pitänyt torjua Aaltosen laukaus.

Bluesin vahva kotitaika vaikutti murtamattomalta, Tapparalta ainoastaan Aleksander Barkovin johtama tehoketju kykeni hyökkäämään laadukkaasti.

Espoolaiset avasivat kakkoseränkin kohtuullisesti. Vierailija joutui ottamaan jäähyjä. Espoolaisilla oli tuhottomasti mahdollisuuksia ampua jo ratkaisevanlainen johto, mutta kuolettavaa iskua ei koskaan nähty. 40 minuutin jälkeen Tappara oli suvereeni.

– Huonompaa alkua peliin ei voi saada. Keräsimme vähitellen itseämme. Muutama turha, peliin kuulumaton turha jäähy otettiin toisessa erässä. Espoo on erittäin hyvä joukkue, joka pelaa viisasta jääkiekkoa. Se vei vähän terää, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi analysoi.

– Toisen erän toinen kymppi käänsi meille pelin. Hieman kyseenalaisesta 3-1-maalista saimme voimaa pelaamiseen ja pelaajat nimenomaan päättivät nousta.

Rautakorpi viittasi Tommi Huhtalan 3-1-maaliin, joka syntyi maalinedusruuhkan keskeltä. Myös Henrik Haapalan loukkaantuminen sattui Rautakorven mainitseman jakson aikana.

Päätöserässä hallinnut Tappara tuli tasatilanteeseen ajassa 50.19, minkä jälkeen peli taas tasoittui. Tasoitusmaali oli näyttänyt vääjäämättömältä jo hetken. 3-3:n lähti Teemu Aallon laukauksesta, jonka Juuso Riksman torjui edessään olleeseen pelaajamassaan, josta se kimposi maaliin. Kirvesrintojen voi sanoa noudattaneen hienosti kliseiden kliseetä: äijää ja kiekkoa maalille.

Nieminen ratkaisijana

Bluesin Niko Niemisellä oli vielä ennen päätössummeria mahdollisuus ratkaista voitto Bluesille, mutta hän epäonnistui yrityksessään. Sukunimikaima Ville ratkaisi jatkoajalla voiton. Kolmella hyökkääjällä pelanneen Tapparan Aleksander Barkov voitti aloituksen - Tuukka Mäntylä ja Antti Erkinjuntti pelasivat kiekon Niemiselle, joka ei jättänyt Riksmanille mahdollisuuksia.

Bluesin käskijä Lauri Marjamäki korosti jälleen jääkiekkopelin oikeudenmukaisuutta. Kolmen pisteen saaminen lopussa olisi ollut vääryys.

– Peliin tulomme oli vahva. Hyvä riistomaali ensin ja sitten toinen hieman onnekkaasti. Toisessa erässä meidän pelinopeus laski ja meni vähän sellaiseksi pellailuksi. Joukkue on tunnettu siitä, että taso nousee pelin aikana. Nyt meni kyllä ihan toiseen suuntaan, hän manasi.

– Totuuden nimissä Tappara oli tuon verran parempi.