Venäläisvieras Lahden harjoitusturnauksen voittajaksi

Lahden harjoitusturnauksen viimeinen ottelu kamppailtiin lauantaina, kun isäntäjoukkue Pelicans ja turnauksen ulkomaalaisvieras Torpedo Nizni Novgorod iskivät yhteen.

Ottelun ensimmäinen erä meni selvästi Torpedon nimiin. Venäläisjoukkue pelasi mallikasta hyökkäyspeliä ja antoi paljon painetta kotijoukkueelle, joka johti nopeisiin kiekonriistoihin ja vastahyökkäyksiin.

Torpedo osoitti olevansa myös vaarallinen joukkue ylivoimalla. Kari Jalosen valmentaman joukkueen pakkopeli toimi heti ensimmäisellä ylivoimayrityksellä, kun maalin takaa kiekon saanut Vladimir Corbunov ohitti lämärillään Jere Myllyniemen. Erän toisesta osumasta vastasi Pyotr Schastlivy, joka ampui Danny Richmondin jalasta kimmonneen pelivälineen verkon perukoille.

Latvala onnistui maalinteossa lauantaina.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Torpedo jatkoi tasaisenvarmaa suorittamistaan myös ottelun toisen 20-minuuttisen ajan. Venäläisjoukkue ei päästänyt Pelicansia vaarallisille maalipaikoille juuri ollenkaan, vaikka kotijoukkue rakenteli peliään ajoittain kohtalaisen hyvin. Samalla Torpedo pystyi toteuttamaan peliään kohtalaisen hyvin myös hyökkäyssuuntaan.

Vierailijoiden huippuhetki toisessa erässä oli Pyotr Schastlivyn tälläämä maali, joka vei Torpedon 0-3 johtoon. NHL:ssäkin pelannut venäläishyökkääjä pääsi ampumaan täydellä voimalla lyöntilaukauksen, joka livahti maalin vasempaan alakulmaan.

Pelicans heräsi liian myöhään

Turkoosipaidat petrasivat omaa tekemistään huomattavasti kolmannessa erässä. Pelicans oli lähellä maalintekoa jo erän alkuminuuteilla, kun Jan Latvalan painava lyöntilaukaus kilahti maalikehikon ylärimaan.

Muutama minuutti tämän jälkeen Pelicans pääsi kahden miehen ylivoimalle, kun venäläisjoukkueen pelikuri lipsahti hiukan. Pussinokkien ylivoiman jauhamisen aikana maalin edustalla tunteet alkoivat nousta pintaan, ja Ryan O’Marra tiputti hanskansa ja nappasi tanssiparikseen Vladimir Gorbunovin. Kaksikko otti yhteen nyrkein ja pienen painin jälkeen miehet passitettiin ulos kaukalosta.

Pelicans keräsi energisyyttä ja momentumia O’Marran tappelusta, joka johti myös pikaiseen ylivoimaosumaan. Puolustaja Richmond rykäisi terävällä rannelaukauksella kiekon maalin yläkulmaan ja toi Pelicansin vielä taistelemaan voitosta.

Torpedo löi kuitenkin luun pelikaanien kurkkuun erän puolenvälin paikkeilla, kun Vladimir Malenkikhin kova laukaus ohitti Jere Myllyniemen ja painui verkonperukoille. Pelicans sisuuntui vielä ottelun loppuminuuteilla ja onnistui maalinteossa, kun Jan Latvala ampui ylivoimalla ottelun loppulukemat 4-2.

Pelicansin miehistöstä hyvillä otteilla edukseen erottuivat etenkin Jari Kauppila ja Richmond. Myös Juha-Pekka Pietilä ansaitsee maininnan, sillä mies esiintyi nyt kaukalossa vakuuttavammin kuin viime kauden SM-liigaotteluissa. Torpedon parhaimmistoa olivat puolestaan maalivahti Vitali Koval ja kaksi maalia viimeistellyt Schastlivy.