HPK kaatoi Tapparan komein luvuin

LIIGA / Raportti
HPK hassutteli Tapparan kustannuksella.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK murskasi lauantaina kotijäällään Tapparan maalein 6-1 (0-1, 2-0, 4-0).

Avauserässä Tappara oli vielä vahvempi osapuoli ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiin Tapparan 1-0-johtoasemasta.

Toisessa erässä pelin kulku kuitenkin muuttui. HPK lisäsi kakkoserässä liikettä ja sai pelistä otteen itselleen. Tappara puolestaan jäi alakynteen.

Kerho nosti pelitasoaan kakkoserässä eikä Tappara pystynyt siihen vastaamaan enää koko pelin aikana. Joukkue jäi hämeenlinnalaisten jalkoihin.

Tämä näkyi tulostaululla. HPK nousi ensin kakkoserässä rinnalle ja 2-1- lukemin johtoon ja ottelun päätöserässä Kerho suorastaan silppusi vastustajansa ladellen kiekon neljästi Tapparan häkkiin. Pelin voittolukemat kirjattiin Pallokerhon eduksi maalein 6-1.

Tapparan kakkosvalmentajaa Jussi Tapolaa pelin alku miellytti, mutta mies harmitteli sitä, ettei Tappara kyennyt vastaamaan pelin kakkoserässä HPK:n vauhdin nostoon.

- Hyvä peliin tulo meiltä. Eka erä hyvää jääkiekkoa ja paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet siinä tehdä enemmänkin maaleja, mutta...

- Puhuimme erätauolla, että vastustaja varmaan lisää vauhtia ja kamppailua toiseen erään ja ei pystytty siihen vastaamaan sitten tänään. Jäimme siinä jalkoihin ja tulos oli karu, Tapola selitteli.

HPK nousi kuskin paikalle kakkoserässä

Kerho otti ottelun komeasti haltuunsa kakkoserässä. Ensin toisessa erässä HPK nousi johtoon ja pelin päätöserässä oranssipaidat pistivät oikein hulinaksi. Loppulukemat kirjattiin Pallokerhon eduksi maalein 6-1.

HPK:n laitahyökkääjän Antti Aarnion mukaan Tapparalla nitkahti selkäranka Kerhon onnistuttua etenemään pelissä johtoon ja tämä osittain selittää Kerhon suurinumeroisen voittolukeman.

- Kun saimme muutaman maalin siinä, niin kaverilla nitkahti selkäranka. Ja käytimme heidän heikkoja kohtiaan hyödyksi, Aarnio havaitsi.

Pallokerhon toisen ja varsinkin kolmannen erän maali-iloittelu johtui myös siitä, että HPK rupesi kääntämään hyökkäyksiään nopeasti eikä Tappara kyennyt vastaamaan tähän. Päinvastoin, Tappara väsähti Kerhon kyydissä.

HPK puolestaan pääsi myllyttämään hyökkäyksiä Tapparan päätyyn ja latomaan urakalla maaleja.

- Aloimme kääntämään nopeasti peliä ja käyttämään jalkojamme ja kaverit väsyivät siinä vähäsen. Saimme pitkiä myllytyksiä Tapparan päätyyn ja hyvin pelin pyörimään heidän päässä, Aarnio analysoi kamppailun toisen ja kolmannen erän tapahtumia.

HPK valmistautui hyvin Tappara-peliin

Tapparan kaataminen selkein luvuin maistui Aarniolle. Perjantaina HPK kävi Lappeenrannassa häviämässä SaiPalle, mutta tämän tappion joukkue oli hienosti kyennyt nollaamaan ja ottamaan itseään niskasta kiinni.

- Oli makea voitto. Saimme nostetta eilisen tappion jälkeen. Kaikki ottanut hienosti itseään niskasta kiinni, Aarnio iloitsi.

HPK onnistui myös nostamaan pelitasoaan perjantain SaiPa-ottelusta. Tapparaa vastaan Kerho pelasi joukkueena hyvin yhteen.

- Selkeytimme omaa pelaamistamme. Lappeenrannassa oli rikkonainen peli kaikin puolin. Ja oli henkilökohtaisia virheitä niin minulla kuin monella muullakin.

- Tapparaa vastaan paransimme niitä pieniä juttuja. Pelasimme joukkueena hyvin, käänsimme peliä nopeasti ja teimme paikoistamme maalit, Aarnio tulkitsi.

Murskavoitto Tapparasta oli Kerholle jo toinen peräkkäinen isolukuinen voitto kotihallissaan. Tiistaina Pallokerho pisti Lukon nurin maalein 5-1 ja nyt Tapparan luvuin 6-1.

Aarnion mielestä niin tiistainenkin kuin lauantainenkin murskavoitto on johtunut osin siitä syystä, että HPK on onnistunut peliin valmistautumisessa.

- Tärkeintä näissä peleissä on ollut, että olemme valmistuneet niihin hyvin, Aarnio kommentoi.

- Tänä vuonna meillä on ollut myös se trendi, ettemme ole lopettaneet pelaamistamme. Olemme jatkaneet omaa hommaamme loppuun asti ja tehneet yhdessä hommia.

» Lähetä palautetta toimitukselle