Playoff-kiekko herätti uinuneen hurrikaanin

LIIGA / Raportti
Maalinedustalla riitti keskustelua.
Kuva © Hannu Rainamo, www.hannuphoto.com
JYP ja Kärpät tarjosivat loppuunmyydylle hallille viihdyttävää kiekkoa kevään hengessä. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja moneen maaliin, mutta lopulta JYPin voittolukemat kirjattiin 1-0-lukemin.

Tukuittain hyviä maalipaikkoja tuhlanneet joukkueet tahkosivat maaleitta aina päätöserän avaushetkille saakka. Ensimmäisellä minuutilla tullut ylivoimamaali riitti lopulta JYPille, koska Kärpät tuskailivat tehottoman hyökkäyspelinsä kanssa.

− Uudet ketjukoostumukset eivät toimineet halutulla tavalla. Meillä kyllä oli useampi läpiajo ja monia muuta paikkoja, mutta ei vaan kyetty tekemään maalia, tuskaili Lauri Marjamäki.

− Tänään kyllä aisti, että joukkueesta löytyy hyvin latinkia. Hieman se meinasi mennä yli, mutta saatiin kuitenkin keskityttyä oikeisiin asioihin, kiitteli Marko Virtanen.

Isännät olivat asettaneet tavoitteekseen pelata kauden parhaan pelinsä. Jyrki Välivaaran mukaan JYP ei aivan sille tasolle yltänyt, mutta oli kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen.

− Ei tämä nyt mikään ihan paras peli ollut, vaikka voitto tulikin. Hyvä, että saatiin nollapeli Kärppiä vastaan. Ei kuitenkaan kovin monet ole tainnut kyetä samaan.

Tunnelataus kohdistui vääriin asioihin

Ensimmäinen erä alkoi erittäin vauhdikkaissa merkeissä. JYP painoi päälle erittäin kovaa, mutta Kärpät pystyi kääntämään peliä nopeasti omista pois. Ottelu oli alusta alkaen erittäin fyysinen ja lataus meni joillain pelaajilla hieman yli.

Kun erä oli edennyt hieman yli puolivälin, kentällä nähtiin kaksi voimakasta yhteenottoa. Jani Tuppurainen ja Eric Perrin vastasivat Vladimir Emingerin ja Juho Keräsen huutoon, ja lopulta koko nelikko paini itsensä kahden minuutin istunnoille.

Kova lataus näkyi JYPin otteissa myös hieman hölmöinä rangaistuksina. Kärpille tarjottiinkin kolme ylivoimamahdollisuutta, mutta oululaisten ylivoima oli heikkoa.

− Oli paljon tunnetta, mutta väärällä tavalla. Jouduttiin pelaamaan runsaasti alivoimaa, mutta saatiin pikkuhiljaa kohdistettua latausta oikeisiin asiohin, tuumasi Välivaara.

− Kaveri kävi erittäin kuumana, mutta me haluttiin samalla pelata kovaa. Valitettavasti se vaan näkyi avauserässä väärällä tavalla.

Avauserä oli maaliton, vaikka molemmissa päädyissä nähtiin vaarallisia tilanteita. Paras paikka siunaantui Markus Nenoselle, jonka läpiajo päättyi kuitenkin tolppalaukaukseen.

Toisessa erässä ottelun kulku muuttui hieman varovaisemmaksi. Erityisesti JYP laski karvaustaan enemmän keskialueen tukkimisen suuntaan, jonka seurauksena yleisöä komeasti herättäneet taklaukset jäivät uupumaan miltei kokonaan.

Toisessa erässä oli JYPin vuoro tuhria omat ylivoimamahdollisuutensa. Kärpät pelasi erittäin uhrautuvasti ja hurrikaaninuttujen laukaukset päätyivätkin poikkeuksetta oululaisten polvisuojiin.

Yksi maali räjäytti Hippoksen

JYP pääsi aloittamaan päätöserän ylivoimalla. Ylivoiman viimeisellä sekunnilla Jussi Halme yllätti ohjauksellaan erinomaisesti pelanneen Tomi Karhusen.

Kärpät haki tasoitusta erittäin kovaa. Vierailijoiden hyökkäyspelaaminen meni kuitenkin sekavaksi ja useat hyökkäykset päättyivätkin paitsiovihellykseen.

− Kyllä se meidän hyökkäyspelistä jotain kertoi, kun avauserän jälkeen ei päästy kertaakaan ylivoimalle, tylytti Marjamäki.

− Kunniaa loistavasti pelanneelle [Tuomas] Tarkille, mutta kyllä meidän pelistä puuttui tänään se viimeinen pykälä.

Myös jyväskyläläisille siunaantui runsaasti paikkoja lyödä viimeinen naula Kärppien arkkuun, mutta tällä kertaa tilanteet jäivät pelkästään yrityksiksi.

− Vähän pelotti, että saadaanko pätkittyä peliä, kun tuhlattiin niitä paikkoja. Ei onneksi kuitenkaan passivoiduttu liikaa, joten saatiin tärkeä voitto, kertoi Virtanen.

Molempien joukkueiden urakka jatkuu jo huomenna. Kärpät isännöi kotonaan Pelicansia ja JYP matkustaa SaiPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle