Mielipide

Kommentti: Hornankattila heräsi kreivin aikaan

LIIGA / Kolumni
Viime aikoina tunnelmaa Jyväskylän Hippoksella on voinut kuvailla uniseksi. Tänään asiaan tuli kuitenkin muutos isolla kädellä.

Pelkokuvana illan ottelun alla oli urheilusta tuttu ilmiö. Yleisö hylkää vaikeaa aikaa elävän kotijoukkueen, vaikka käsillä on kauden ratkaisuhetket.

Mitä vielä.

Jyväskyläläinen kotiyleisö vastasi huutoon komeasti. Vaikka istumakatsomot olivat vielä alkuhetkillä horroksessa, faniryhmä piti kovaa meteliä. Lopulta meininki tarttui myös normaalista kädet puuskassa istuviin Keuruun herroihin ja Petäjäveden rouviin.

Vaikka vastassa olikin sarjakärki Kärpät, on loppuunmyyty halli Jyväskylässä erittäin harvinainen ilmiö. Koko hallin riemuksi tunnelmaa nostattivat pienemmän ja suuremman mittakaavan nokkapokat, kiihkeät torikokoukset sekä tuomarien kyseenalaiset vihellykset.

Kolmannessa erässä tullut maali räjäytti potin. Mieleen palautui viime vuosien mahtava tunnelma, joka sai vierailijoiden housuihin ruskeaa väriä.

Voidaankin sanoa, että tänään kaikki taivaankappaleet olivat JYPin puolella. On aivan eri asia saada samankaltainen trendi katsomossa jatkumaan tiukan voiton kuin rökäletappion jälkeen.

Väistämätön tosiasia on myös se, että joukkue ei voi olla syttymättä peliin täysin erilaisella sykkeellä, jos kotiyleisö huutaa ja kannustaa loppuun saakka.

Tästä esimerkkinä vuolaat kehut niin kapteeniston kuuluvan Jyrki Välivaaran, voittomaalin tehneen Jussi Halmeen kuin päävalmentaja Marko Virtasen, suusta.
 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös