Kärkikamppailusta pisteet Ouluun

LIIGA / Raportti
Kärpät oli kuskin paikalla Liigan kärkikamppailussa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liigan kärkikamppailu Oulussa ei noussut aivan ennakko-odotusten tasolle. Kärpät naarasi tasaisista päätösnumeroista huolimatta lopulta helpohkon voiton SaiPasta.

Pelin kuva oli selvillä jo ensimmäisestä erästä lähtien. Kärpät hallitsi kenttätapahtumia kaksi erää. Kolmannessa erässä SaiPa sai painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta mitään suurempaa hätää Kärpillä ei ollut missään vaiheessa. Ottelun alkupuolella tunteetkin kuohahtivat ajoittain ja pieniä torikokouksia syntyi useamman kerran.

Kärpät hallitsi kiekollista peliä suvereenisti varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Oululaiset saivat pitkiä hyökkäyksiä SaiPan päätyyn ja maalipaikkoja oli useampaan kuin kahteen osumaan. Kotijoukkueen tehottomuus piti ottelun kuitenkin tasaisena loppuun saakka.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa ehjään esitykseen.

– Pelasimme hyvää lätkää erityisesti kaksi ensimmäistä erää. Tämä oli raikas peli meiltä, olimme hyviä. Ainoastaan maalinteon tehokkuuteen ja ylivoimapelaamiseen jäi pientä parannettavaa, kärppäluotsi totesi.

SaiPan käskyttäjä Pekka Tirkkonen antoi rehdin tunnustuksen kotijoukkueelle.

– Kärpät oli tänään parempi, etenkin kiekollisessa pelaamisessa. Sitten kun saimme sitä osa-aluetta hieman itsekin haltuun, olimme huolimattomia, Tirkkonen harmitteli.

Yllättävien maalien toinen erä

Ottelun kaikki maalit iskettiin toisessa erässä. Kärpät karkasi erän avauspuoliskolla 2-0-johtoon Julius Junttilan ja Joonas Komulaisen maaleilla. Erän toisella puolikkaalla SaiPa nousi maalin päähän Tomi Leivon ohjatessa kiekon Jussi Rynnäksen ohi.

Useampaankin maaliin joukkueilla oli mahdollisuus, sillä erässä jaettiin viisi pikkukakkosta. Ylivoimapelaaminen ei ollut tällä kertaa parhaassa iskussa kummallakaan joukkueella.

Kärppien avausmaali yllätti Jussi Markkasen SaiPan maalilla pahanpäiväisesti. Maalin iskenyt Junttila ei aluksi edes huomannut kiekon menneen maaliin.

(Jari) Viuhkolan syöttö tuli hieman taakse, joten otin kiekon vain haltuun enkä ajatellut ensin edes ampua. Sitten tuli yhtäkkiä mieleen vetää, kun pakki teki hyvän maskin. Huomasin kiekon menneen maaliin, kun yleisö alkoi huutamaan, Junttila kertasi osumaansa.

Kärppähyökkääjä oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Ottelu oli Junttilan mielestä kotijoukkueella hyvin hallussa koko ajan, mutta myös SaiPa sai tunnustusta.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä SaiPa ei saanut juuri maalipaikkoja ollenkaan. Kun emme saaneet omista paikoista sisään, SaiPa pääsi sitten lopussa antamaan hieman painetta. Tiukka peli tästä lopulta tuli, Junttila mietti.

Tällä kaudella vikkeläjalkaisen hyökkääjän pelipaikka on vaihdellut katsomosta ykkösketjuun. Tänään Junttila pelasi jälleen uudessa koostumuksessa Viuhkolan ja Saku Mäenalasen kanssa.

– Kyllä se uusi ketju aina vähän vaikuttaa. Jokainen pelaaja pelaa eri tyylillä, joten uudessa ketjussa pitää aina vähän tarkemmin miettiä millaista peliä ne kaksi muuta kaveria pelaa.

Kärpissä kilpailu varsinkin hyökkäyspään pelipaikoista on tällä kaudella kova. Joukkueen ollessa terve, joutuu useampi runkopelaaja katselemaan peliä katsomon puolelta. Tämän on kokenut tällä kaudella myös Junttila, mutta hyökkääjää tilanne ei tunnu haittaavan.

– Tiukka kilpailu pelipaikoista pitää jokaisen koko ajan hereillä. Jos olisi pelkästään neljä kentällistä hyökkääjiä, ei kaikki antaisi aina ihan parastaan. Hyvä vaan, että on kilpailua, Junttila päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle