Ruutitynnyri ei räjähtänyt – Tappara jälleen voittoon

Illan teema ei jäänyt epäselväksi.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
KalPan ja Tapparan välinen taisto noudatti kärkikamppailulle asiaan kuuluvaa kaavaa aina toisen erän loppupuolelle saakka. Tamperelaisten avausmaalia edeltänyt Antti Halosen ulosajo antoi sytykkeitä kaukaloon ja sen ulkopuolelle. KalPan osana oli poistua kaukalosta vaihteeksi niukka tappio niskassaan.

Niukkoja yhden ja kahden maalin voittoja tililleen pitkin alkukautta tililleen napsinut KalPa joutui vaihteeksi nöyrtymään kierroksen kärkikamppailussa hurjavireiselle Tapparalle. Äärimmäisen tasaisessa kamppailussa esiin nousivat odotetusti liigan kärkikassarit Juha Metsola ja Eero Kilpeläinen.

Metsolaa ja Kilpeläistä suuremman huomion sai kuitenkin toisen erän puolessa välissä tapahtunut episodi, kun Antti Halonen taklasi keskialueella pelirangaistuksen arvoisesti.

Oman vaihtoaition edustalla verrattain pienellä vauhdilla Antti Erkinjunttia taklannut Halonen passitettiin suihkuun erikoisin menoin. Tilanteesta ei aluksi vihelletty rangaistusta, vaan seuraavalla pelikatkolla tilannetta puitiin pää- ja linjatuomareiden toimesta. Lopulta Tom Laaksonen laittoi ulosajon käytäntöön linjatuomarin lausunnon perusteella.

- Jäähy oli kova ratkaisu, mutta en nähnyt tilannetta tarpeeksi tarkasti, kommentoi KalPa-valmentaja Pekka Virta tilannetta.

Tapparan Jussi Tapola näki tuomareiden tehneen kovan mutta oikean ratkaisun.

- Jäähy oli selvä, sillä maila tuli suuhun, ja tilanne vaati tikkejä. Linjurille kiitos, että uskalsi reagoida tilanteeseen tällä tavalla, Tapola kommentoi.

Tilannetta seuranneen viiden minuutin jäähyn aikana Tapparan ylivoima onnistui jauhamaan kiekon Kilpeläisen taakse. Masi Marjamäen taidokas kääntö mahdollisti Kristian Kuuselalle kiekon laittamisen tyhjään nuottaan.

Kuuselan maali oli pitkään kiinni voittomaalin tittelissä. Päätöserässä Jarkko Malinen vei ensin vierailijat 2-0-johtoon komean purjehduksen päätteeksi. Jukka Voutilainen teki tahran päätösminuutilla Metsolan muutoin virheettömään iltaan, minkä seurauksena päätösnumerot kirjailtiin taululle 1-2.

Ottelun päätöserässä oli kaikki elementit ruutitynnyrin räjähtämiselle. Teddy Da Costan ruma Jyri Junnilan kaulan seudulle kohdistunut poikittainen maila jäi kuitenkin päätöserän merkittävämmäksi tapahtumaksi itse pelin ulkopuolella.

Lisäksi Tapola kävi vielä ottelun jälkeen erittäin kuumana toisen erätauon episodista vaihtoaition edustalla jouduttuaan verbaalisen hyökkäyksen kohteeksi yllättävältä taholta.

- Jos vastustajan urheilutoimenjohtaja tulee toisella erätauolla alas, jonne hänellä ei ole muuten mitään asiaa, ja huorittelee minua, niin sitä en voi hyväksyä. Me (valmentajat) saamme median edessä tuollaisesta käytöksestä sakkoja, Tapola puuskahti.