Pojat vastaan isät

LIIGA / Raportti
JYPin voitto oli vähintäänkin ansaittu.
Kuva © Juha Koivula - juhakoivula.kuvat.fi
Rauman tiistai-illassa sarjapisteistä mittelivät Lukko ja JYP. Työteliäs vierasjoukkue katkaisi kerralla Lukolta usemman putken ja vei sarjapisteet Jyväskylään täysin ansaitusti.

Lukko lähti otteluun mukavan voittoputken saattelemana. Joukkue luuli itsestään liikoja, ja se kostautui pahemman kerran JYPIn hakiessa Äijänsuolta kolmen maalin vierasvoiton. Kuin kirsikaksi kakun päälle, JYP jätti Lukon ilman ensimmäistäkään osumaa.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Marko Virtanen oli onnistunut joukkueen valmistamisessa täydellisesti. Lukko-käskijä Risto Dufva ja hänen pelityylinsä on hyvin jyväskyläläisvalmentajan tiedossa. Vieraiden teemana otteluun oli kamppailupelaaminen sekä kova taistelu jokaisesta irtokiekosta.

Teemassaan JYP onnistui loistavasti tehden lisäksi lähietäisyydeltä kolme komeaa maalia. Jokaista maalia edelsi Lukon suosiollinen avustus, mutta ammattilaisjoukkueen kuuluukin rankaista vastustajansa virheistä.

Lähinnä kyläkiekkojoukkueelta näyttänyt Lukko jätti itsestään valjun kuvan ja sai samalla mainion näytöksen siitä mitä tapahtuu kun tilaa ei ole tarjolla.

- Hyvää työtä tehtiin läpi ottelun. Pukukopissa jääpussit ovat nyt kovassa käytössä, mutta sen hinnan joutuu maksamaan nähdyn taistelun päätteeksi. Sekä puolustaja että hyökkääjä tippuivat pois rivistä iskujen takia, mutta olen joukkueesta erittäin ylpeä, summasi illan koitosta Virtanen.

- Vastustaja oli ahkera ja työteliäs. Meidän hyökkäyspelaamisemme ei hääviä ollut, kun edessä oli aina iso lihamuuri. Olisi pitänyt pelata pikkukiekolla, jotta sen olisi saanut läpi mieskasasta, myönsi Dufva.

- Voitot tekevät sen, että vähän kutitellaan ja katsellaan. Tullaan montun reunalle hommiin, mutta kukaan ei ota sitä ensimmäistä askelta lapion varressa, jatkoi kielikuvistaan tunnettu Dufva.

Ja oikeassahan mies oli. Lukko katsoi kiekon saatuaan aina muutaman sekunnin vastustajaansa enemmän, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Sitten tila olikin pelattu pois, ja edessä oli kiekon roiskaiseminen eteenpäin. Myös kiekon menetyksiä Lukolle tuli lukematon määrä.

Avauserän alku näytti heti, missä se kuuluisa kaappi seisoo. Lukko katsoi ja JYP pyöritteli peliä Ryan Zapolskin silmikon läheisyydessä.

- Avauserä oli tasainen. Me hallitsimme ylivoimilla ja Lukko tasakentällisin, kehui Virtanen vieraskoreasti kotijoukkuetta.

Toisen erän alkuun Lukko sai mainion mahdollisuuden mennä ottelussa johtoasemaan, kun sinikeltaiset pääsivät kokeilemaan maalia kahden miehen ylivoimalla. Tuloksena oli kuitenkin Lukon oma jäähy väärästä vaihdosta. Ottelun kulminaatiopiste siirtyi lopullisesti vieraille.

Kaksi kertaa Lukko sähläsi, ja kaksi kertaa syttyi punalamppu Zapolskin selän takana.

- Tällaisessa pelissä yksittäiset virheet ratkaisevat voittajan, myönsi Dufva.

Kiri jäi piippuun

JYP tuli kolmanteen erään hyvällä liikkeellä, eikä aikaakaan, kun kiekko oli taas Zapolskin selän takana. Kamppailu voitosta loppui siihen hetkeen, mutta sääntöjen mukaan ottelu on pelattava kokonaisuudessaan. Lukko taisteli vielä näennäisesti mukana, ja tästä joukkue sai kiitokset päävalmentajaltaan.

Lukon keskushyökkääjä Steven Zalewski joutui pitkän toipumisloman jälkeen ehkä liian kovaan paikkaan, ja tuloksena olikin kaksi maalia vieraille miehen ollessa kaukalossa.

- Tervetuloa SM-liigaan. Ei tämä niin helppo sarja ole, että tänne tullaan tuosta vaan. Olihan tilanne haastava, koska pelaamattomuus vaivasi, mietti Dufva suojattinsa esitystä.

Vierasjoukkueen esityksestä on paha hakea mitään huonoa. Niin tasainen ja työteliäs joukkue oli. Kehuja sateli myös päävalmentaja Virtaselta.

- Maalivahti Sami Rajaniemen potentiaali tiedettiin ja muutenkin meidät nuoret pelaajamme ottelivat tosi hienosti. Myöskin muutaman pelin huilannut Ramzi Abid pelasi hyvän pelin.

Hyökkääjä Jani Tuppurainen kävi ottelua edeltävänä päivänä jatkotutkimuksissa vaivojensa takia, eikä Virtasella ollut positiivisia uutisia kerrottavanaan.

- Ylävartalovamma ja pois viikkoja, selvensi Virtanen suojattinsa tilannetta.

Lukon osalta puolustaja Petteri Nummelinin poissaolo tositoimista on venynyt jo usemman pelin mittaiseksi. Dufvan mukaan pelaaminen on mahdollista seuraavassa pelissä.

Sarja jatkuu Lukon osalta heti nukutun yön jälkeen Helsingissä, jossa vastaan luistelee Jokerit. JYP puolestaan kohtaa tulevana torstaina HPK:n kotikaukalossaan.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle