Saippuaolkapäät ja lumilapio ratkaisivat Tapparalle

LIIGA / Raportti
Toisessa maalissa Niemisen lumilapio heilahti.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja Ässien kohtaaminen lauantaina oli pienten marginaalien peli. Loppulukemat 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) kuvasivat hyvin ottelua, jossa nähtiin suhteellisen vähän huippumaalipaikkoja ja enemmänkin laadukasta puolustamista. Kotijoukkueen kummastakin maalista vastasi Ville Nieminen.

Ottelun sankari Ville Nieminen oli iloisella tuulella pelin jälkeen.

− Katsomossa oli niin 1500 Tappara-junioria, Palo-Pena, kuin Tapsukin. Me pelasimme tämän pelin heille. He olivat katsomassa sitä, kuinka me taistelemme ja pelaamme. Tämä oli loistavaa oppia heille.

Katsomossa riittikin tunnelmaa, sillä katsojia oli yhteensä 6253 kappaletta, joista merkittävä osa oli otteluun kutsuttuja Tappara-junioreita. Tämä varmisti hyvän tunnelman.

Pienet marginaalit

Ässien viime aikojen vaikeudet kuvastuivat hyvin pelissä. Joukkue pelasi paikoittain melko arasti, eikä muun muassa ylivoima ottanut onnistuakseen.

Vieraiden päävalmentaja Pekka Virta yhtyi näkemykseen joukkueensa vaikeuksista.

− Meillä oli maalipaikkoja ja ylivoimia tarpeeksi. Pelaamisemme oli tuskaista. Tarvitsisimme rentoutta ja nytkin tuska kasvoi pelin edetessä. Onnistumiset toisivat itseluottamusta. Tämä täytyy nyt nollata.

− Pysyimme kyllä pelisuunnitelmassamme ja tarkoituksenamme ei ollutkaan lähteä pelaamaan hurlumhei-kiekkoa. Maalit vain jäivät tekemättä.

Tappara onnistui maalinteossa kaksi kertaa Niemisen johdolla. Kummallakin kerralla oli rutkasti onnea mukana. Ensimmäisessä maalissa Jukka Peltola nousi maalille ja Nieminen onnistui sutimaan irtokiekon jollain ilveellä maaliin.

Toisessa maalissa Kristian Kuusela kieputteli koko Ässät-puolustuksen ja maalivahti Rasmus Rinteen solmuun maalin takana. Kuusela syötti kiekon sen jälkeen maalin eteen Niemiselle, joka löi sen sisään. Maalintekijä Nieminen jakoi vuolaasti kiitosta syöttäjilleen pelin jälkeen.

− Aika harvassa ovat kahden maalin illat. Olin onnekas kummassakin maalissa. Ensimmäisessä maalissa Peltola tuli saippuaolkapäillään maalille ja toisessa Kuusela kiersi ja kiersi, kunnes syötti minulle ja sain lyödä kiekon lumilapiolla sisään.

Ässien maalinteko oli puolestaan tuskaa. Tappara joutui neljä kertaa alivoimalle, mutta vieraat eivät saaneet maaleja aikaan edes kahden miehen ylivoimalla. Joukkue laukoi 29 kertaa maalia kohti ottelun aikana, mutta kotijoukkueen Juha Metsola piti maalinsa puhtaana.

Kotijoukkueessa oltiin tyytyväisiä

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli tyytyväinen pelin jälkeen ja jakoi kiitosta myös Metsolalle.

− Tämä oli odotetun kova peli. Ässät luistelee kovaa. Tämä oli ympäripyöreä peli ja saimme johtommekin pomppumaalilla.

− Kolmannessa erässä emme päästäneet Ässiä maalin eteen ja Metsolakin otti todellisen game saver-torjunnan aivan lopussa.

Voitolla Tappara nousi yhdeksän pisteen päähän sarjajohtaja Kärpistä. Ässät jatkaa korpivaellustaan sijalla 12. Matkaa 10 parhaan joukkoon on jo kahdeksan pistettä.

Tapparan pelit jatkuvat lauantaina Turussa TPS:ää vastaan. Ässät saa seuraavaksi vastaansa torstaina kotonaan HIFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle