Kerhon voittoputki venyi seitsemään otteluun

LIIGA / Raportti
HPK onnistui ohittamaan Antti Niemen neljästi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden lauantai-illan voittajaksi selviytyi Hämeenlinnan Pallokerho. Kerho kaatoi tiukassa hämäläisjoukkueiden kamppailussa Lahden Pelicansin, kun vieraat nousivat viimeisessä erässä voittoon takaa-ajoasemasta.

Kaukalossa ei juuri upeaa peliä nähty. Paikalliskamppailu tarjosi jälleen tiukan väännön, joka päättyi yhden maalin eroon. Ottelun käännekohtana toimi tällä kertaa HPK:n 2-2-tasoitusmaali, joka syntyi heti Pelicansin siirryttyä ylivoimalla 2-1-johtoon.

- Noilla maaleilla on hirveä voima. Pääsimme siinä sitten vähän karkumatkalle, joka ei ollutkaan sitten karkumatka, kun lopussa vähän hölmöiltiin, HPK-valmentaja Ari-Pekka Selin kertoi viitaten Pelicansin lopun kavennukseen ja kovaan tasoituksen hakuun.

 Selin myös arveli Pelicansin olleen väsynyt eilisestä kovasta JYP-ottelusta, minkä takia tämäniltaisen väännön taso ei ollut pelillisesti niin korkealaatuinen.

Ottelun ensimmäisessä erässä Pelicansin väsymys näkyikin kaikkein selvimmin. Joukkueen pelaajisto vältteli pieniin väleihin ja taklauksien alle menemistä, jolloin Pelicans joutui tyytymään lähes jokaisessa kaksinkamppailussa jäämään ilman kiekkoa.

Kun lahtelaiset peruuttelivat ja pelasivat passiivisesti, räppäsi Pallokerhon Tuomas Vänttinen Teemu Rautiaisen rebound-kiekon maaliin aivan Pelicans-puolustajien ja maalivahti Antti Niemen nenän edestä.

Melkein kaksi maalia

Ottelun toisen erään Pelicans oli suoraviivaistanut pelaamistaan. Maalille ajettiin erilaisella röyhkeydellä ja kiekkoa pelattiin verkon eteen ahkerammin. Tämä tapa loikin Pelicansille sen parhaat paikat.

Kakkoserän hahmoksi nousikin Pelicansin Ilkka Pikkarainen. Romuluinen voimahyökkääjä tekaisi erässä kaksi lähes identtistä maalia. Vain toinen näistä maaleista hyväksyttiin ja toisesta laituri lähti itse jäähyaitioon istunnolle huitomisesta, kun Pikkarainen ajoi maalille liian myöhässä lätkimään kiekon reppuun.

HPK:lle siunaantui erässä myös usea mainio paikka. Vierasjoukkueen lähentelyihin antoi kuitenkin vastauksensa Pelicansin maalia vartioinut Niemi, joka venyi komeasti kiekon tielle useampaan otteeseen.

Lopussa vielä pilkkikisat

Kolmas erä oli turkoosisävytteisestä alusta huolimatta Pallokerhon.

Pelicansin siirryttyä ensin kahden miehen ylivoimalla johtoon, onnistui Kerho survomaan itsensä tasoihin. Hämeenlinnalaisten saama puhti näkyi, ja joukkue tuikkasi kolme maalia neljään minuuttiin nousten kahden maalin johtoon.

- Se on jotenkin harmi, että kun päästiin 2-1-johtoon tuossa kolmannessa erässä, niin eikun puolitoista minuuttia ja tulee karmea virhe ja omissa soi. Sitten jäähy ja ylivoiman viimeisillä sekunneilla soi jälleen omat. Inhottavia maaleja, mutta me saimme vielä siihen loppuun aikamoinen puristus ja huristus, kommentoi Pelicansin käskyttäjä Kai Suikkanen ottelun ratkaisun hetkiä.

Lahtelaiset onnistuivat todellakin saamaan vielä pienen kirin aikaiseksi. Markus Seikolan ammuttua viivasta kavennuksen, myllytti Pelicans koko ottelun lopun pari minuuttia HPK:n päädyssä.

Ottelun lopussa omaa rooliaan ottivat tuomarit. Paitsi että molemmille joukkueille annettiin ja jätettiin antamatta muutamia kyseenalaisia jäähyjä, saatiin ottelun viimeiset aloitukset uusittua jatkuvasti eri syistä. Tuomareiden jatkuva pilkkiminen ja pelaajien liikkuminen aloituskaarilla aiheuttivat aloituksien useat uusinnat.

Pelicans ei onnistunut ottelun loppuun tasoittamaan kamppailua. Lähimmäksi pääsi kaksikko Lee Goren ja Radek Smolenak, jotka pääsivät yrittämään peräperää maalintekoa Mika Järvistä vastaan lähietäisyydeltä.

Joukkueet jatkavat tästä maajoukkuetauolle. HPK pääsee huilimaan seitsemän ottelun voittoputkessa, kun taas Pelicans pääsee tauolle hiomaan peliänsä parempaan kuosiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle