Blues soi mollissa Hakametsässä

LIIGA / Raportti
Tuukka Mäntylä iski ottelun voittomaalin.
Kuva © Jarno Hietanen
Jarno Koskirannan johtama ykkösketju toimi kotijoukkueen kapellimestarina ratkaisevaksi osoittautuneessa avauserässä. Tappara tuli erään eilisestä sisuuntuneena ja latoi taululle loppulukemiksi jääneet 3-0.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi osoitti ottelun jälkeen avoimesti tyytyväisyytensä kurinpitäjä Sampo Liusjärven päätökseen koskien Ville Niemisen tapausta. Rautakorpi kuvaili tapahtunutta karmeaksi tuomarivirheeksi, mutta nosti hattua kurinpitäjän suuntaan. Hänen mielestään se, että Liusjärvi toi päätöksessään esiin tilanteen epäoikeudenmukaisuuden Tapparaa kohtaan, osoitti kurinpitäjältä rohkeutta.

-Ryhdikäs päätös. Tapahtui karmea tuomarivirhe, jota tuomarien on vaikea myöntää, mutta kurinpitäjä kun on tavallaan objektiivinen henkilö, niin hän näki (tilanteen toisella tavalla) ja soitti sitten meille päätöksestä. Toivotaan, että sm-liiga tukee tämäntyyppistä toimintaa, koska päätös oli selvästi epäoikeudenmukainen meitä kohtaan, vaikka se menikin sääntöjen mukaan. Hämmästyttävä suoritus Liusjärveltä, uskalsi kääntyä sm-liigan johtoa vastaan, Rautakorpi totesi.

Valmentaja kertoi joukkueensa saaneen voimaa kokemistaan vääryyksistä ja se myös näkyi kentällä. Parhaimman avauseränsä aikoihin pelannut kotijoukkue oli alusta asti hyvin hereillä ja ensimmäinen pelikatko vihellettiinkin heti maalin merkiksi ajassa 4.48. Teemu Aalto syötti puolustajaparilleen Tuukka Mäntylälle, joka nousi vahvasti maalille ja nosti kiekon Blues-vahti Antti Oren vartioimaan maaliin. Hetki tästä ja Bluesin Tommi Huhtalalla oli loistava paikka tuoda joukkueensa tasoihin, mutta epäonnekseen hyökkääjä kaatui juuri ratkaisevalla hetkellä.

Tapparan maalijuhla sai jatkoa ajassa 8.31 kun Jarno Koskirannan johtama ykkösketju vei tamperelaiset pitkän pyörityksen jälkeen jo kahden maalin johtoon. Antti Erkinjuntti syötti kiekon maalin takaa Koskirannalle, jonka veto suoraan syötöstä yllätti Oren. Espoolaisten vaikeudet saivat jatkoa heti seuraavassa vaihdossa, kun Marco Rosalle tuomittiin jäähy kiinnipitämisesta. Tappara ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä vaan sinetöi ottelun Aleksander Barkovin ja Niclas Luceniuksen taituroimalla maalilla. Barkov harhautteli komeasti ja malttoi vielä syöttää jo varmalta maalilta näyttäneessä tilanteessa Luceniukselle, jolla oli helppo työ lyödä lopullinen naula Bluesin arkkuun. Edes maalivahdin vaihto ja aikalisä eivät riittäneet pelastamaan vierasjoukkuetta.

Jäähyjä, aaltoja ja tappelu

Ottelun kaksi viimeistä erää eivät tarjonneet kiekollisia hienouksia lukuisista erikoistilanteista huolimatta, mutta silti viihdyttäviä tapahtumia riitti. Blues-luukulle vaihdettu Lars Volden otti muutaman näyttävän torjunnan ja toisessa päässä Juha Metsola pelasi jo toisen nollapelinsä viikon sisään. Toden teolla pakkasilman jähmettämä tamperelaisyleisö herätettiin henkiin pienellä pystypainilla Olli Palolan ja Tomi Sallisen löydettyä toisensa laitataklauksesta käynnistyneessä torikokouksessa. Palolan ja Sallisen tappelu osoitti, etteivät tappelut tämän päivän liigassa ole sentään kokonaan kiellettyjä, sillä aikaisemmista kahinoista poiketen linjatuomarit eivät hyökänneet välittömästi nujakoijien kimppuun. Joukkueiden välinen jännite pysyi korkeana ottelun loppuun asti ja nähtiinpä Hakametsän perjantai-illassa harvinaislaatuisiksi ilmiöiksi muodostuneita aaltojakin.

Blues-valmentaja Lauri Marjamäkeä ei ottelun lopputulos juuri lämmittänyt.

- Tappara oli paljon parempi, ensimmäiseen eräänhän tämä ratkesi koko homma. Meiltä heikko esitys, tosi vaikeeta saada kahta syöttöä peräkkäin lavasta lapaan. Tekosyitä voi löytää ja äkkiä jutella itsensä tästä pois, mutta ei me ainakaan mitään selitellä. Urheilu antaa aina mahdollisuuden kaiken maailman tekosyille. Hävittiin tänään, Tappara oli parempi ja that’s it. Helpolla sai Metsola nollapelin.

Blues-luotsi lupaili myös vahvistuksia poissiirtyneiden Camilo Miettisen ja Teemu Ramstedtin sekä loukkaantuneiden Mika Hannulan (aivotärähdys) ja Miro Aaltosen jättämää aukkoa paikkaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle