Kolmen pisteen metsästys

LIIGA / Ennakko
Saako kultakypärä Ilari Filppula taas isäntien hyökkäyspelin raiteilleen?
Kuva © Miro Pesonen
Perjantaina Ilmalassa kohtaa kaksi joukkuetta, joille molemmille kolmen pisteen voitto olisi erittäin tärkeä. Kotijoukkue Jokerit ei ole vielä pystynyt kertaakaan tämän vuoden puolella nappaamaan ottelusta kokonaista pistepottia, ja pudotuspelipaikasta taisteleva TPS puolestaan tarvitsee kipeästi pisteitä varmistaakseen kauden jatkumisen myös runkosarjan jälkeen.

Sarjakärki Jokerit päätti menneen vuoden lähes leikitellen suurinumeroiseen kotivoittoon paikallisvastustaja HIFK:sta. Vuodenvaihteen jälkeen joukkueen peli ei kuitenkaan ole toiminut odotetulla tavalla, ja tammikuun neljästä pelaamastaan ottelusta joukkue on pystynyt saalistamaan ainoastaan kolme pistettä.

Eritoten alkukaudella Jokerien tavaramerkiksi muodostunut iloinen ja juonikas hyökkäyspelaaminen on loistanut poissaolollaan. Myös otteluiden kolmannet erät ovat olleet joukkueelle tervanjuontia. Tästä osoituksena kaksi edellistä ottelua, jossa vastustaja on kääntänyt jokerijohdon edukseen viimeisessä erässä.

Vierailija TPS on pelannut varsin ailahtelevan kauden. Välillä joukkue pystyy haastamaan liigassa kenet tahansa, mutta joukkueen suoritustasossa on välillä suuria heittoja ja näin ollen joukkue on ajautunut taistelemaan eloonjäämiskamppailuun pudotuspelipaikasta.

Turkulaisille NHL-työsulun päättyminen aiheutti varsinkin henkisesti kovan kolauksen, koska Saku ja Mikko Koivun sekä Lauri Korpikosken paluu mustapaitoihin olisi ollut lähes varmaa, jos lakko olisi jatkunut. Nyt joukkue joutuu löytämään ratkaisijat näiden tähtinimien takaa. TPS saalisti tiistaina suurinumeroisin voiton jumbojoukkue Ilveksestä, mikä teki varmasti joukkueen itseluottamukselle hyvää.

Ratkaisuna laukominen

Jokereiden ylivoimapeli on ollut edellisissä otteluissa luokattoman heikkoa. Osan tasonlaskusta voi toki vierittää supertähti Erik Karlssonin poistumisen ja Ilari Filppulan loukkaantumisen syyksi, mutta myös joukkueen asenteessa on ollut jonkin verran korjaamisen varaa.

Syksyllä nähtyä paloa maalintekoon ei ole tämän vuoden puolella vielä koko joukkueelta nähty. Viimeisissä otteluissa ainoastaan Teemu Pulkkinen on pystynyt nostamaan tasoaan, muiden kärkipelaajien uidessa hieman syvemmissä vesissä. Ylivoimapelin tasonnosto onkin joukkueelle ehdoton edellytys taisteltaessa kolmesta sarjapisteestä.

Vierailijoiden kauden perisynti on ollut eheän 60 minuutin pelin esittäminen. Turkulaisten tuleekin pystyä perjantai-illassa mahdollisimman ehjään suoritukseen, jotta sarjakärjen haastaminen ei muodostu liian vaikeaksi urakaksi.

Vaikka Jokerit onkin ollut viime peleissä totuttua vaisumpia, pyrkii joukkue eritoten kotonaan pelaamaan vahvaa hyökkäyspeliä ja laukomaan paljon. Näin ollen myös vierailijoiden maalivahtipelin tulee onnistua mahdollisimman hyvin. Turkulaisten maalilla jatkanee Atte Engren.

Kokoonpanot

Isännät saivat alkuviikosta takaisin vahvuuteensa nuorten MM-kisoissa esiintyneet pelaajat, joten joukkue saa jalkeille lähes täydellisen miehistön. Joukkueen kokoonpanosta on varmuudella pois ainoastaan pitkäaikaistoipilas Teemu Henritius. Jenkkihyökkääjä Ben Eaves harjoittelee normaalisti joukkueen mukana, ja on mahdollista että hän palaa perjantaina kokoonpanoon.

Vierailijoiden kokoonpanosta on varmuudella poissa puolustajat Travis Ehrhardt Ja Timo Seppänen sekä hyökkääjä Timo Salo. Mielenkiintoa joukkueen kokoonpanoon tuo ensiesiintymisen TPS-paidassa tekevä Camilo Miettinen.

Seuraa Heitä

Ilari Filppula #81 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen kultakypärän paluu pienen loukkaantumisen jälkeen ei sujunut Blues-ottelussa aivan toivotulla tavalla. Jokereiden ykköshyökkääjän tasonnosto vaikuttaa heti joukkueen hyökkäyspelin vaarallisuuteen.

Camilo Miettinen #52 |

Laitahyökkääjä

Espoosta siirtynyt kulttipelaaja hakee kaudelle uutta starttia Aurajoen rannoilta. On parhaina hetkinään vaarallinen pelaaja ja saa varmasti asenteellaan puhallettua uutta intoa vierailijoiden tekemiseen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Jarkko Ruutu 3 3 6
2.Teemu Eronen 1 1 2
3.Steve Moses 1 1 2
4.Jeremy Dehner 1 1 2
5.Riku Hahl 1 1 2
TPS M S P
1.Marko Anttila 1 5 6
2.Brian Willsie 4 1 5
3.Ville Vahalahti 1 4 5
4.Tero Koskiranta 2 2 4
5.Tapio Laakso 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle