Jokerit hakee kauden avauspisteitään

LIIGA / Ennakko
Onnistuuko Pulkkinen vihdoin maalinteossa?
Kuva © Miro Pesonen
Jokerit kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan TPS:n. Molemmilla joukkueilla on loukkaantumishuolia ja varsinkin jokerileirin sairaslistan pituus on surullista katseltavaa. TPS otti kauden avausvoittonsa keskiviikkona voittomaalikisassa JYPiä vastaan, kun taas Jokerit hakee edelleen ensimmäisiä pisteitään.

Jokerit jatkaa todennäköisesti hyvin junioripitoisella kokoonpanolla kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa. Joukkue aloitti kauden kahdella vierasottelulla, joista saldoksi jäi pyöreät nolla pistettä. Maalierokin on pakkasen puolella jo seitsemän maalin verran. European Trophyssa nähty Jokereiden vauhdikas kiekollinen peli on ollut liigan avauskierroksilla täysin kateissa ja maalintekotilanteet erittäin harvassa.

Nuorten pelaajien on nyt noustava esiin ja annettava panoksensa taistelussa kolmesta pisteestä. Tiistain ottelussa Kalpaa vastaan nuorten puolustajien helpot virheet näkyivät tulostaululla ja TPS:ää vastaan joukkueella ei yksinkertaisesti ole varaa samanlaisiin virheisiin.

TPS luottaa maalivahtipeliin

TPS:llä on käytössään ehkä liigan paras maalivahtikaksikko. Antero Niittymäki ja Atte Engren pitävät huolen, että vastustajien hyökkääjät joutuvat tekemään täyden iltapuhteen saadakseen maaleja aikaiseksi. Kaksikko Corey Locke Brian Willsie ovat jatkuvasti vaarallisia ja hiljalleen hitsautumassa pelottavaksi duoksi. Jokereiden kokematon puolustus joutuukin pelaamaan taitojensa ylärajoilla pitääkseen nämä kaksi taituria kurissa.

Avauspeli vielä hieman ontuu, varsinkin korkealta karvaavia joukkueita vastaan. Keskiviikkona saavutettu voitto kuitenkin toi hieman helpotusta kahden tappion jälkeen. TPS tuleekin todennäköisesti hieman vapautuneimmin mielin otteluun kuin kotijoukkue Jokerit.

Ratkaisun paikat

Edellisessä ottelussa KalPaa vastaan Jokerit onnistui laukomaan maalia kohti ainoastaan 12 kertaa. Parempaan on pystyttävä, mikäli joukkue aikoo kotiyleisönsä edessä pisteitä saalistaa. Jokereiden ylivoimakin oli luvattoman heikkoa KalPaa vastaan, kun taas TPS:n alivoima oli murhaavaa edellisessä pelissä. Kotijoukkueen on pystyttävä kotiyleisönsä edessä pelaamaan vahvaa hyökkäyspeliä tai muuten on erittäin todennäköistä, että pisteet matkaavat perjantai-illan jälkeen Turkuun. 

Kokoonpanot

Jokereilta pelikiellossa ovat Jarkko Ruutu ja Semir Ben-Amor. Loukkaantuneina ovat Tomi Mäki, Nichlas Hardt, Ben Eaves, Antti-Jussi Niemi sekä viime ottelussa akillesjänteensä katkaissut Teemu Henritius. Riku Hahlin pelaaminen on vielä epävarmaa.

TPS:n riveistä loukkaantumisten vuoksi puuttuu kapteeni Ville Vahalahti, Timo Salo ja Markus Palmroth.


Seuraa Heitä

Ilari Filppula #81 |

Keskushyökkääjä

Taitava Filppula on pelannut pirteästi kauden kaksi ensimmäistä ottelua, vaikka onkin kärsinyt Eavesin loukkaantumisesta. Hän on kunnostautunut tavoistaan poiketen ahkerana laukojana ja tuonut varmuutta Jokereiden hieman ontuneeseen ylivoimaan.

Rasmus Kulmala #26 | Fehérvár AV19

Laitahyökkääjä

Nuori 18-vuotias hyökkääjä oli erinomaisessa vireessä keskiviikkona syöttäen joukkueensa molemmat alivoimamaalit. Kulmala on pelannut erittäin vahvasti kauden ensimmäisissä otteluissa ja ansainnut paikkansa TPS:n kolmosketjusta.

Teuvo Teräväinen #86 | Chicago

Laitahyökkääjä

Viime kauden vuoden tulokas on ollut erittäin vaisu kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. Sytyttääkö kotiyleisö nuoren taiturin palaamaan omalla tasolleen?

Hannu Pikkarainen #48 |

Puolustaja

Luottopuolustaja pelaa isoja minuutteja TPS:n takalinjoilla. Jaksaako koko ottelun ajan pysyä nuorten ja nopeiden jokerihyökkääjien perässä?

» Lähetä palautetta toimitukselle